#SAMENDENKERS: Puurs-Sint-Amands laat inwoners meeschrijven aan beleidsplan

26
apr
2019

Tegen eind dit jaar moeten alle gemeentebesturen in ons land hun beleidsplan voor de legislatuur 2020-2025 klaar hebben. In Puurs-Sint-Amands mogen inwoners er mee hun stempel op drukken. Want speciaal voor hen organiseert de gemeente drie toekomstavonden waarop ze mogen brainstormen over acht basisthema’s. 

Draagvlak creëren  

Gemeentebesturen stippelen doorgaans een beleidsplan uit binnen de muren van het gemeentehuis. “Geen goed idee,” zegt Tim Van Gool, coördinator van het participatietraject in Puurs-Sint-Amands. Een meerjarenplan schrijf je in de eerste plaats voor de inwoners. Daarom willen we weten wat zij belangrijk vinden. Waar moeten we zeker werk van maken de komende zes jaar? Door inspraak te geven kom je tot een beleidsplan dat gedragen wordt door je inwoners. 

 

Drie toekomstavonden 

Het participatietraject van Puurs-Sint-Amands start met drie toekomstavonden: eentje eind mei en twee in juni. Tim Van Gool: “Het is de bedoeling dat inwoners samen aan tafel schuiven om mee te denken en te discussiëren. Niet lukraak natuurlijk. We baseren ons op acht thema’s die inwoners tijdens ons fusietraject naar voor schoven als belangrijk. Per toekomstavond komen er enkele aan bod: geïnteresseerden kiezen of ze er een paar of allemaal mee bespreken. 

 

Samendenkers gezocht 

De gemeente hoopt op een grote betrokkenheid van de inwoners. Vorige maand hebben we het participatietraject bekendgemaakt bij de bevolking,” vertelt Tim Van Gool. “Via al onze gemeentelijke communicatiekanalen zoeken we ‘samendenkers’, inwoners die willen meedoen met de toekomstavonden. Voor wie er niet kan bijzijn en toch alles wil volgen, is er een speciale nieuwsbrief over het participatietraject. Je kunt je daarop abonneren via de gemeentelijke website. 

 

Praktische info 

De toekomstavonden vinden plaats op maandag 27 mei (Dienstencentrum de Nieuwe Ark), woensdag 12 juni (cc Binder) en maandag 17 juni (GC de Nestel). Telkens van 19 tot 22u. Inschrijven doe je via

www.puurs-sint-amands.be/samendenkers 

Meer info?

Contactformulier