730 jaar Puurs 

Feest in 2022 

In 2022 zal het 730 jaar geleden zijn dat Puurs zijn ‘keure’ kreeg, een document dat een aantal rechten voor onze lokale leefgemeenschap formuleerde. In 2017 vierden we dat met ‘725 Puurs’, een feestjaar dat er boenk op zat. Daarom breien we daar graag een vervolg aan. Het wordt een mooi feestprogramma dat je hier in primeur kunt ontdekken! 

April 

De 50 beiaardklokken laten al vijf jaar de mooiste klanken op je los. In 2022 mag je een groot beiaardfeest verwachten. Scoor je tickets voor de beiaardcantus op vrijdag 29 april!

Mei 

Het Aspergefestival is terug van nooit echt weggeweest. Met de lifestyle beurs (6, 7 & 8 mei) in Park Fort Liezele wordt het feest rond de edele dame onder de groente nog grootser. Het menu van het aspergegaladiner (16 mei)ziet er overheerlijk uit. De Academie voor Muziek en Woord zorgt voor een geweldigeshowavond: PUUR ACADEMIE & Maureen (13 en 14 mei).

Juni 

In juni geven we naar goede gewoonte de aftrap van de Zomer van Puurs-Sint-Amands. Deze concertreeks trekt de hele zomer lang van Breendonk naar Sint-Amands en alles daartussen! We maken van de gelegenheid gebruik om alle sportkampioenen en vrijwilligers in onze mooie gemeente in de kijker te zetten tijdens Applaus.  

Juli 

Dé voltreffer van vijf jaar geleden komt terug in 2022: de Feestparade met Reuzenstoet én Reuzenbal. Zet zondag 3 juli alvast in je agenda! 

Augustus 

De Zomer van Puurs-Sint-Amands gaat nog even door. Internationale DJ's zorgen voor zomerse muziek in Park Fort Liezele en in Kalfort trekt de Maria-ommegang door de straten.

September 

September is Pukema-maand. Wij gaan er van uit dat 16, 17 en 18 september alvast in je agenda staan. Op vrijdag 16 september vieren we bovendien 1000 jaar Harmonie.

Oktober 

Met de jaarlijkse modeshow en de reizende erfgoed-expo is er heel wat te doen deze maand. Tijdens het Weekend van de Klant (1 en 2 oktober) vieren we 10 jaar Dorpshart. Maar liefst 730 portretten van onze inwoners krijgen een tentoonstelling. 

November 

De maand van het WK voetbal, de intrede van de Sint én het Seniorenfeest. Tijdens het Vredesfeest (11 november) openen we het langverwachte nieuwe museum Fort Liezele.

December

De cirkel is rond: daar zijn de Winterbar en ijspiste weer, samen met een uitgebreid programma tijdens de Winter van Puurs-Sint-Amands. Ontdek Museum of the Moon in de Sint-Pieterskerk in Puurs.