Alken-Maes schenkt 5.500 handgels

Op maandag 4 mei mocht onze burgemeester een lading handgels van Alken-Maes in ontvangst nemen. De brouwerij maakt de handgel zelf van gedestilleerde alcohol uit hun bieren en ciders. Uiteraard is deze gemaakt op basis van het WHO-receptuur en heeft de brouwerij een tijdelijke toelating van de FOD Volksgezondheid om deze te verdelen in België.

De brouwerij fusioneerde vorig jaar met Mouterij Albert in Ruisbroek. En na een schenking aan verschillende ziekenhuizen besliste de brouwerij om alle gemeenten waar ze met een afdeling aanwezig zijn 5.500 flesjes handgel te schenken.

We bekijken nog hoe en aan wie we deze gels zullen bedelen. Uiteraard volgen we hierbij de algemene prioriteiten en waar de hoogste nood is binnen onze gemeente.

Handgels in plaats van bier en cider
Sinds 1 juli 2019 bestaat Alken-Maes uit 3 brouwerijen (Alken, Opwijk en Kobbegem), de Cidrerie Stassen in Aubel en Mouterij Albert in Puurs-Sint-Amands.

Bij de uitbraak van het covid-19 virus had de cidrerie een stock van 28.000 liter alcohol beschikbaar. Al snel kwam het idee om daar antibacteriële handgels mee te maken die ze dan konden doneren aan ziekenhuizen. De Cidrerie Stassen in Aubel heeft ook de technologie om alcohol te onttrekken aan cider en bier. Dat proces wordt gebruikt om alcoholvrije bieren en ciders te brouwen.

Begin april deed Alken-Maes al een schenking aan enkele ziekenhuizen. En vandaag geven ze 5.500 flesjes aan Puurs-Sint-Amands. Het bedrijf vindt het belangrijk om in de lokale omgeving steun te betuigen. Met een klein gebaar willen ze hun grote dankbaarheid uitdrukken voor de lokale helden in de zorg².

In totaal wil brouwerij Alken-Maes, samen met de collega’s van Heineken, zo’n 250.000 flesjes handgel produceren en verdelen in België en Nederland.

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.