Applaus voor wielrenner Quinten Dalving

4
jul
2019

Op 22 juni hebben we we tijdens Applaus onze vrijwilligers en sportkampioenen in de bloemetjes gezet. Een van hen is beloftevolle wielrenner Quinten Dalving (15) uit Ruisbroek.

 

Wanneer kreeg je de wielermicrobe te pakken?

“Mijn papa was vroeger ook coureur. Ik ging van jongs af meekijken naar zijn wedstrijden en volgde de ritten van de profs op tv. Toen ik elf was, dacht ik: eigenlijk is dat wel tof allemaal, ik wil dat zelf ook eens proberen. Sindsdien heb ik de smaak goed te pakken.”

 

In vier jaar tijd is het snel gegaan. Wat staat er ondertussen al op je palmares?

“Ik was al twee keer Belgisch en twee keer Vlaams kampioen omnium op de piste en al vier keer provinciaal kampioen tijdrijden. Maar een van mijn mooiste herinneringen is een ritwinst in de Ronde van Denemarken: toen mocht ik een dag in de gele trui koersen.”

 

“Als ik thuis op de rollen oefen, zet ik altijd een filmpje op.”

 

Zulke sterke prestaties vragen professionele begeleiding. Hoe verloopt dat?

“Sinds 1 januari fiets ik bij het Rudyco Cycling Team met Michel Geerinck als trainer. Ook mijn ouders gaan mee naar elke wedstrijd. Mijn papa checkt of mijn fietsmateriaal in orde is en geeft tips over het parcours. Mijn mama zorgt voor gezonde voeding en staat altijd klaar aan de start en finish. Ondertussen heb ik al een eigen supportersclub in café De Jonge Beloften in Ruisbroek. Als ik in eigen streek koers, zijn zij altijd trouw op post. Dat doet deugd.”

 

Moet je vaak trainen? En heb je dan eigenlijk nog tijd over voor iets anders?

“Ik heb maar één rustdag per week, alle andere dagen zit ik op de fiets. Gelukkig wonen we in een mooie streek, tijdens de trainingen doorkruis ik zowat heel Klein-Brabant. Ik oefen ook thuis op de rollen, dan zet ik altijd een filmpje op, want ik ben filmliefhebber. Voor andere hobby’s heb ik niet echt tijd. Want ik moet ook nog naar school natuurlijk. Aan de PTS in Boom volg ik Techniek-Wetenschappen, ik zou graag bio-ingenieur worden.”

 

“Natuurlijk droom ik ervan om prof te worden. De Vlaamse klassiekers zouden echt iets voor mij zijn.”

 

Ambieer je dan geen toekomst in de wielerwereld?

“Net als iedere jonge renner droom ik ervan om prof te worden. De Vlaamse klassiekers zouden echt iets voor mij zijn. Momenteel geniet ik al enorm van die wedstrijden op tv. Er zijn tegenwoordig zóveel goeie coureurs, leuk om die bezig te zien. Een echte favoriet heb ik niet. Maar ik wil hier toch graag een pluim geven aan Stig Broeckx, de wielrenner die in 2016 zwaar ten val kwam in de Ronde van België. Dokters voorspelden dat hij als een plant door het leven zou gaan. Maar hij zette zich zo hard in tijdens zijn revalidatie dat hij ondertussen weer kan praten, stappen en zelfs fietsen. Zoveel wilskracht tonen, is een voorbeeld voor iedereen.”

Meer info?

Contactformulier