Benodigdheden composteren

​​​​​Voordelige groepsaankoop compostbakken en compostvaten.

De gemeente stelt twee maal per jaar middelen ter beschikking om thuis te composteren . Deze worden door de overheid gesubsidieerd. 

Voor keukenafval en kleine hoeveelheden tuinafval gebruik je een compostvat. Heb je een grotere tuin dan kies je voor minstens 1 compostbak.

Het compostvat is zwart, heeft een hoogte van 96,3cm en onderaan een diameter van 80cm.

De compostbak heeft een volume van 1000 liter, en heeft de afmetingen 1mx1mx1m. Deze bak is gemaakt van gerecycleerde kunststof balken en is grijs. 

Aanbouwmodules voor de compostbak worden niet meer aangeboden aangezien we deze niet meer gesubsidieerd kunnen aankopen. Ook in de toekomst zullen deze niet meer worden verkocht. 

Procedure

​Je kan deze producten bestellen twee keer per jaar bij de infobalie van het gemeentehuis, of digitaal via de webshop van de gemeente : Bestel je materiaal tussen 01 oktober en 31 oktober 2022.

De compostvaten en bakken zijn te bezichtigen in het Hof van Coolhem ter hoogte van de 'viezebeestjestuin'.

De compostvaten en -bakken moeten worden opgehaald op zaterdag 26 november 2022 tussen 09u30 en 12u00 aan het gemeentelijk magazijn in Hemelrijken 11, Puurs-Sint-Amands. Kan je zelf niet aanwezig zijn op het afhaalmoment, laat het materiaal dan door iemand anders afhalen. 


Een afbeelding van de compostvaten en bakken vind je hier: compostvaten en -bakkenactie najaar 2022

Bedrag

  • compostbak basismodule: € 70
  • compostvat: € 35

Bijkomende informatie

Contactinformatie