Bloemen plukken bij Annelies

30
aug
2021

Niks leuker dan een vers boeket in huis halen. Tegenwoordig kun je dat gewoon zelf samenstellen bij ‘Paard en Bloem’ in Oppuurs. Bezielster Annelies Kerremans (37) laat je à volonté plukken op haar bloemenweide. 

 

Hoe werkt dat, zo’n bloemenplukweide? 

“Heel eenvoudig, wij zaaien de bloemen, jij mag ze komen afknippen. We hebben van alles: dahlia’s, strobloemen, leeuwenbekjes, zonnebloemen, korenbloemen, … Én er is groen ‘vulsel’ om je boeket helemaal af te maken. Klaar met plukken? Dan tel je het aantal stelen en laat je centen achter in een kistje. Wij zijn zelf niet altijd aanwezig maar ter plaatse vind je alle uitleg. We zorgen ook voor knip- en bewaartips zodat je lang kunt genieten van je boeket.” 

 

Kregen jullie deze zomer al veel volk over de vloer? 

“We schrikken er zelf van hoe sterk het concept in de smaak valt. Het speelt natuurlijk in ons voordeel dat we op een mooie locatie zitten waar het hele jaar door wandelaars en fietsers passeren. Er zijn dus veel toevallige passanten die met ons kennismaken en gecharmeerd zijn door het concept dat uniek is in de regio. Voor velen is een bezoek aan de plukweide wat me-time. Je loopt rond in een groen decor, knipt je favoriete bloemen en vertrekt met een leuk boeket naar huis.” 

 

Hoe kwam je op het idee van een bloemenplukweide? 

“Ik was uitgekeken op mijn planten die groeien zonder dat je daarvoor veel moet doen. In de coronaperiode begon ik bloemen te zaaien in potjes, voor binnen in huis. Ik had er snel te veel en zaaide de rest in onze eigen tuin. Maar zelfs daar werd de plaats te beperkt en daarom week ik uit naar een weide van mijn schoonouders – oorspronkelijk alleen bedoeld voor eigen gebruik. Toen ik op internet las over bloemenplukweides, zei mijn man: anders moet je dat gewoon doen.” 

 

“Je loopt rond in een groen decor, knipt je favoriete bloemen en vertrekt met een leuk boeket naar huis.” 

 

Wist je meteen hoe eraan te beginnen? 

“Niet direct, ik heb me eerst goed ingewerkt en leer nog alle dagen bij. Ik lees er boeken over en volg op Instagram veel accounts over bloemen. Er zijn ook onlinecursussen, ik volgde er bijvoorbeeld één van een grote bloemenboerderij in Amerika. En ik bezocht andere bloemenplukweides in Vlaanderen. Het is dus een intense bezigheid geworden boven op mijn werk als supervisor in een farmabedrijf. Die job is best stresserend en de bloemplukweide blijkt de ideale ontspanning te zijn. Ik heb nu meer energie dan vroeger, terwijl er minder vrije tijd is.” 

 

Wat brengt de toekomst? 

“We streven naar een groter aanbod. In oktober gaan we al tulpenbollen planten en tweejarige bloemen zaaien, zodat er in april 2022 zeker al wat keuze is die dan blijft doorlopen tot het najaar. Misschien gaan we later ook workshops organiseren, bijvoorbeeld met floristen uit de buurt. En een picknick lijkt ons ook wel leuk. Ideeën genoeg dus!” 

Bloemen plukken in Oppuurs

Zin om te gaan plukken? Hier moet je zijn: Lippeloseweg 62, Oppuurs. Volg ‘paard.en.bloem’ op Facebook en Instagram voor meer info.

 

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.