De mooiste plekjes van Liezele

21
aug
2020

Diane Van Riet (50) is leerkracht in het bijzonder onderwijs en zingt in haar vrije tijd de pannen van het dak. Wil ze even weg van alle drukte? Dan gaat ze op stap in haar uitgestrekte achtertuin in Liezele. Ze verklapt je haar favoriete wandeling.

Samentuin met gedeelde oogst

Klaar om er tegenaan te gaan? Rep je naar de dorpskern en sla de Turkenhofdreef in, jouw rode loper naar een groene oase. “Na de laatste huizen in dit smalle straatje kom je een tuin van vijfduizend vierkante meter tegen. Dat is LiezeleVelt: een samentuin waar verschillende gezinnen samen biologisch tuinieren. Je vindt er groenten, fruit, bloemen, planten, struiken, … LiezeleVelt werkt ook samen met De Schakel, een vzw voor mensen in armoede.”

Wijngaard met architecturale parel

Wandel de Turkenhofdreef verder door. “Kom op adem in een decor van hoge bomen en vele weilanden. Het lijkt alsof je even weg bent van alles en iedereen. Aan Achterheide bots je op wijndomein Valke Vleug. Daar staan zo’n vijftienduizend wijnstokken met negen druivensoorten, van Chardonnay tot Pinot Noir. Op het domein zijn de Wijnhoeve en het Wijnhuis de blikvangers, ontworpen door de bekende architect Vincent Van Duysen.”

“Kom op adem in een decor van hoge bomen, weilanden en wijnranken.”

Vers ijs van de boerderij

Neem het wandelpad achter het wijndomein en geniet van de rust. “Hier kom je amper auto’s tegen, zalig. Zin in een verfrissend tussendoortje? Hou halt bij Lotte’s Hoeveijs. Daar worden ijsjes gemaakt met verse koeienmelk die recht van de boerderij komt en dat proef je. Stap met je ijsje in de hand via de Toren- en Turkenhofdreef terug naar Liezele-Dorp.”

Horecazaak in oud-gemeentehuis

Gezellig napraten kan perfect in Bar Oscaaar. “Het terras is de ideale setting om te genieten van een drankje met een bord tapas erbij. Deze zaak is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Liezele. Vanop het terras heb je een mooi zicht op de Sint-Jozefkerk die de laatste jaren grondig gerenoveerd werd.”

Contact

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.