De Vierklaver: bruine kroeg waar iedereen welkom is 

19
dec
2022

Bruine kroegen waar je nog aan de toog kunt hangen? In onze gemeente vind je ze nog! Denk maar aan De Vierklaver in Puurs-centrum. Het eeuwenoude café ligt sinds kort in de jonge handen van vrienden Sander (40) en Mathy (34). 

 

Jullie zijn de nieuwe uitbaters van De Vierklaver, wat zijn jullie plannen met het café? 

Mathy: “Het zal een volkscafé blijven, aan dat karakter willen we niet raken. Bruine kroegen zijn een uitstervend ras, alles is tegenwoordig zo strak en afstandelijk. In De Vierklaver kun je nog op je gemak aan de toog hangen met een goed getapte pint en wat fingerfood.” 

 

Sander: “We hebben achter de schermen wel één en ander gemoderniseerd om te voldoen aan de huidige horecanormen. En in het café hebben we de muren opgefrist met een likje verf. Of we op een bepaalde doelgroep mikken? Nee, iedereen is welkom. We willen een plaats creëren waar jong en oud zich kan vermaken.” 

 

“Hier kun je nog gezellig aan de toog hangen met een goed getapte pint.” 

 

Geen volkscafé zonder spelen. Wat hebben jullie in de aanbieding? 

Mathy: “Je kunt je hier amuseren met een kickertafel en caféspelen. Gloednieuw is onze darts corner, in die gezellige hoek kun je een pijltje werpen. Tegenwoordig is zo’n corner echt hip en het ontbrak nog in onze regio.” 

 

Sander: “Wie het liever wat rustiger doet, kan zich installeren op ons zonneterras. Die groene oase van rust biedt plaats aan zo’n vijftigtal personen.” 

 

Waarom namen jullie als jonge gasten een oude kroeg over? 

Mathy: “Wij zijn hier kind aan huis. Als tieners kwamen wij hier onze eerste pintjes drinken bij Leo en Linda, de vorige uitbaters. Zij hebben De Vierklaver achttien jaar en acht maandenuitgebaat en zijn nu toe aan een welverdiend pensioen. Vorig jaar vroegen ze of wij in hun voetsporen wilden treden en zo geschiedde. Lachen, zeveren en mensen gelukkig maken: dat zit in onze genen. Cafébaas zijn is ons dus op het lijf geschreven.”  

 

“Onze polyvalente zaal is ideaal voor vergaderingen en feestjes.” 

 

Jullie baten ook al fortcafé De Batterie uit. Dat blijft zo? 

Mathy: “Zeker, De Vierklaver is voor ons het perfecte verlengstuk van de Batterie. Daar krijgen we vooral ’s avonds volk over de vloer, in de Vierklaver is dat al vanaf de voormiddag.” 

 

Sander: “De grootste troef van De Vierklaver is de polyvalente zaal op de eerste verdieping, iets wat we missen in De Batterie. Verenigingen en bedrijven kunnen komen vergaderen en particulieren zijn welkom voor babyborrels, trouwfeesten, … Op aanvraag zorgen wij met veel plezier voor de catering.” 

 

Hoelang zijn jullie al bevriend? 

Sander: “Wij leerden elkaar twintig jaar geleden kennen in jeugdhuis Jazaki. Toen al droomden we ervan om iets in de horeca te doen. Zelf ben ik een geschoolde kok en Mathy is een enorme bierkenner. Ik sta dus vooral in voor het operationele, hij voor het administratieve. Een combinatie die werkt.” 

De Vierklaver

Historisch pand 

Breng je een bezoekje aan De Vierklaver? Kijk dan zeker eens naar de prachtige gevel van het gebouw datdateert uit 1729. Het eeuwenoude pand was vroeger een herberg waar mensen op doorreis bleven overnachten.  

 

Benieuwd? Surf naar www.cafedevierklaver.be. 

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.