Eddy vertelt over zijn debuut 'Het Mirakelmeisje'

15
nov
2019
Wat is jouw band met Puurs-Sint-Amands?

Ik heb tot in 1975 in de toenmalige Hoogstraat, nu Sint Katharinastraat, gewoond in Ruisbroek. Op mijn 21 jaar ben ik gehuwd en ben ik eerst naar Brasschaat en daarna naar Halle-Zoersel gaan wonen.

Vooral de oudere generatie zal mij nog wel herinneren want in mijn jeugd was ik welbekend in Ruisbroek omdat ik mijn ouders, Jef en Maria, hielp bij het aan huis brengen van melk en zuivelproducten. Op die manier kwam ik bij meer dan de helft van de Ruisbroekenaars regelmatig op bezoek. Later is de band met Ruisbroek blijven bestaan via mijn ouders en via mijn schoonbroer en schoonzuster. Die laatsten wonen trouwens nog steeds in Ruisbroek zodat ik nog zeer regelmatig in Ruisbroek kom. Ook via de oud-scouts hou ik contact met mijn geboortedorp en met de jongere generaties Ruisbroekenaars.

Heb je inspiratie kunnen halen uit onze streek?

De psychologische roman  'Het Mirakelmeisje' is een volledig verzonnen verhaal maar het is wel gemakkelijk als je een fictief verhaal kan kaderen in een bekende omgeving.

Voor mijn verhaal zocht ik een rivier omdat een waterloop een sterke grens kan vormen tussen verschillende werelden. Vermits ik vanuit Ruisbroek honderden keren de Rupel heb overgestoken naar het college in Boom, was de rivier vlug gevonden. Om de gescheiden werelden tot uiting te laten komen zijn in het verhaal enkele personages woonachtig in Boom en Terhagen en een paar anderen wonen aan de andere zijde van de Rupel o.a. in Ruisbroek.

Een paar hoofdstukken van het boek spelen zich dus af in Ruisbroek maar als er hier of daar voor sommigen iets herkenbaars zou zitten in één of ander personage dan berust dit louter op toeval. 

Het Mirakelmeisje is je eerste boek. Hoe verliep het schrijfproces?

Ik heb altijd al graag gelezen en regelmatig stelde ik mijzelf de vraag: zou ik dat ook kunnen een boek schrijven? Toen ik enkele jaren geleden door een medische ingreep gehandicapt ben geraakt aan mijn rechterbeen, zocht ik een bezigheid tijdens de wintermaanden omdat ik dan minder vlug buiten kom.

Twee winters geleden is dan het idee ontstaan om dan "eindelijk" eens te proberen een boek te schrijven. Op een half blaadje papier heb ik de grote lijnen genoteerd en daarna ben ik achter de computer gaan zitten. Tijdens de eerste winter heb ik een eerste deel "De Weg" geschreven. Dit deel eindigde met een open einde, de lezer mocht zelf verzinnen hoe hij of zij het einde zag. Maar de paar mensen die ik het liet lezen, vonden dat ik zelf het verhaal moest afmaken. Dat heb ik de voorbije winter dan gedaan zodat het boek nu bestaat uit één verhaal in drie delen: de Weg, de Waarheid en het Leven.

Het is een verhaal over een 18-jarig meisje dat thuis vlucht voor haar geloofsgekke vader en haar overbeschermende moeder. Onderweg ontmoet ze een 60-jarige man die haar helpt maar ontdekt dat ze mogelijk in aanmerking komt voor een belangrijke erfenis. Tegenstellingen tussen geloof en wetenschap, trouw en ontrouw, manipuleren en ondergaan komen in dit boek aan bod.

De eerste reacties die ik binnen heb gekregen vermelden dat het tot de laatste bladzijde een boeiend verhaal is met enkele onverwachte plotwendingen. Je wil blijkbaar steeds verder lezen.

Waar kunnen nieuwsgierigen je boek op de kop tikken?

'Het Mirakelmeisje' is uitgegeven door de uitgeverij Beefcake publishing. Zij zorgen dat het boek in elke boekhandel in Vlaanderen en Nederland kan gekocht worden. Als het niet voorradig is dan kan de boekhandel het bestellen. Daarnaast kan het ook on-line besteld worden op verschillende sites. Als je 'Het Mirakelmeisje' Eddy Huyghe intikt op Google kan je hierover meer informatie terugvinden. 

Heb je plannen voor een vervolg?

Ik ben op dit moment volop met opzoekwerk bezig om een tweede boek te schrijven. Het is geen vervolg op 'Het Mirakelmeisje'. Want dit verhaal is volledig verteld. Mijn tweede boek zal lopen over 3 generaties, het half blaadje papier met de grote lijnen is al geschreven. Hopelijk beleef ik evenveel plezier aan het uitwerken van dit blaadje papier tot een boek als dat het geval was met mijn eerste boek. Dat blijft in elk geval mijn wens dat de lezers evenveel vreugde beleven aan het lezen van mijn boek dan de vreugde die ik gekend heb met het schrijven ervan.

 

Aansluitend bij het boek heeft Eddy een wandel- en fietsroute uitgewerkt die kan geprint worden (9 bladzijden).

Eddy zal zijn boek zal signeren in 'De nieuwe ark' in Ruisbroek tijdens de jaarmarkt. Dan zal er ook een power point show draaien met foto's van de wandel-en fietsroute 'Het Mirakelmeisje'.

 

Meer info?

Contactformulier