Evenement organiseren? Wij helpen je!

27
jan
2023

Puurs-Sint-Amands is een bruisende gemeente. Dat is onder meer te danken aan alle evenementen die júllie serveren: van eetfestijnen, over festivals, tot braderieën. Wij helpen je graag bij de organisatie daarvan.  

 

Vergunning aanvragen

Wil je een evenement organiseren? Dan moet je daar vaak – tijdig – een aanvraag voor indienen. Dat doe je via het platform Eagle waar je een eigen account aanmaakt. Je aanvraag wordt voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Keurt die ze goed? Dan ontvang je een officiële vergunning.

Hoe?

Voor welke evenementen moet je een aanvraag indienen? Hoelang op voorhand? Het antwoord vind je hier. Daar staat ook een filmpje dat je wegwijs maakt in Eagle. Hulp nodig? Vraag raad aan onze digicoach: maak vooraf een afspraak via onze website of via 03 203 27 00. 

Check de voorschriften

Bij de organisatie van een evenement komt heel wat kijken om een vlot verloop te garanderen. Moet je veiligheidstoezichters voorzien, mag je sterke drank schenken, hoe luid mag de muziek staan, wat doe je met je afvalberg, …? Meer info over de regelgeving lees je hier.

 

Materiaal nodig?

Voor bepaalde evenementen kun je via ons lokaal bestuur ook materiaal zoals stoelen en tenten huren. Als je je evenementenaanvraag hebt ingediend, ontvang je een mail waarin een link staat om materiaal te huren.

 

Zaal huren

Wist je dat je bij ons ook een geschikte locatie kunt huren? Zo heb je een ruime keuze aan zalen in cc Binder, JOC WIJland en Academie Forum 11. Onze gemeente telt ook drie gemeenschapscentra: GC de Nestel in Sint-Amands, GC Paepenheide in Breendonk en GC de Nieuwe Ark in Ruisbroek. En dan hebben we nog twee dorpshuizen: De Baronie in Oppuurs en De Leeuw in Sint-Amands. Keuze genoeg dus. En wie het groots ziet, kan terecht in Sport- en Evenementenhal Binder.

Hoe? 

Voor details over de zalen surf je naar hier. Iets gevonden dat aan je wensen voldoet? Klik door en reserveer de zaal via de webwinkel. 

Evenementenweide in Park Fort Liezele

Zoek je een prachtige buitenlocatie? Dan zit je goed op de evenementenweide in Park Fort Liezele. Ook die staat ter beschikking voor jou! Zo organiseerde Geert Cornelis van Geco Concept er Lifestyle 2022, een grote openluchtbeurs.

“Op de evenementenweide heb je ruimte zat. Wij hebben er zo’n zeventig standen gezet en er was ook nog plaats voor workshops en concerten. Je zit op een indrukwekkende locatie midden in het groen en met zicht op het fort van Liezele. Bovendien is er een grote parking naast de weide, ideaal dus.”

 

- Geert Cornelis, organisator Lifestyle 2022 -

Evenementenweide

 

Promo maken

Op je evenement wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers verwelkomen. Ook daar dragen we graag ons steentje bij! Want stop jij je evenement in de UiTdatabank? Dan verschijnt het automatisch:

  • in ons UiTmagazine (papier): dat heeft een oplage van 22.500 exemplaren en wordt bedeeld in heel Klein-Brabant.
  • op onze UiTwebsite (online): hier vind je het volledige vrijetijdsaanbod in onze gemeente.

Je activiteit verschijnt ook op UiT in Vlaanderenenstroomt door naar de vrijetijdsagenda van 500 UiT-partners. Daartussen zitten mediareuzen als Gazet van Antwerpen, HUMO, Radio 1 en Ketnet.

Hoe?

Surf naar www.uitinvlaanderen.be. Om een activiteit te kunnen invoeren, maak je eerst een account aan. Op de website vind je hoe je dat doet. Lukt het je niet? Neem contact op met ons Vrijetijdsloket: vrijetijdsloket@puursam.be of 03 203 27 05.

 

Tip: de buurtsubsidie

Organiseer je een buurtfeest? Dan mag je een subsidie aanvragen van 150 euro. Inwoner David Leon maakte daar al gebruik van voor het straatfeest in Kalfortdorp.

 

“Wij bieden dan stoofvlees en vol-au-vent met frietjes aan. Voor de aankoop daarvan komt een subsidie natuurlijk goed van pas. De gemeente schenkt 150 euro in de vorm van P-bonnen. Die kun je omruilen bij heel wat winkels in Puurs-Sint-Amands, zo steun je de lokale handelaars.”

 

Hoe?

Info over de subsidie lees je hier. Daar zie je ook hoe je ze online kunt aanvragen.

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.