Financiële ondersteuning van individuen, verenigingen en organisaties

Heeft je vereniging of organisatie recht op gemeentelijke s​ubsidies? Dat kan je hier nagaan.

Heb je een  individuele (kader-)vormingscursus  of bijscholing gevolgd? Dan kom je misschien ook in aanmerking voor (gedeeltelijke) terugbetaling van het deelnamegeld.

Ben je 50 - 60 - 65 of 70 jaar gehuwd? Ben je 50 - 60 - 65 of 70 jaar priester of kloosterling? Ben je 100 jaar of ouder? Bestaat je vereniging of organisatie 25 jaar of een veelvoud hiervan? Organiseer je een feestje met de 50- 60 - 70 - 80 of 90-jarigen van je leefgemeenschap? Dan kan het gemeentebestuur jou of je vereniging financieel ondersteunen ​met het uitreiken van een P-bon.

Voorwaarden

​De voorwaarden voor het uitreiken van de financiële ondersteuning voor jublibleums is vastgelegd in het reglement voor activering van feesten en plechtigheden.

De voorwaarden voor het verkrijgen van gemeentelijke subsidies voor erkende verenigingen zijn vastgelegd in de subsidiereglementen voor de sectoren jeugd, sport, socio-cultuur, koren-harmonies en toneelverenigingen en senioren. 

De voorwaarden voor het verkrijgen van subsidies voor individuele (kader-)vorming zijn vastgelegd in het subsidiereglement voor individuele (kader-)vorming.

Procedure

​De aanvraag voor een individuele financiële ondersteuning  of  voor een jubileum doe je via een telefoontje of mail naar het vrijetijdsloket: vrijetijdsloket@puursam.be  -  03/203 27 05. Meld daarbij duidelijk aan: de aanleiding van je aanvraag, hoe, waar en wanneer je het jubileum wenst te organiseren. Contactgegevens bij wie wij terecht kunnen voor verdere afspraken.

De subsidie voor erkende verenigingen worden jaarlijks aangevraagd via het de subsidie- erkenningsdossiers dat elke reeds erkende vereniging in het najaar ontvangt. Deze dossiers vind je terug via Erkennings- en subsidieaanvragen

De aanvraag voor subsidies voor individuele kadervorming gebeurt via: aanvraagformulier individuele (kader-)vorming

Bedrag

​Het bedrag van de P-bon en de wijze waarop die wordt uitgereikt, is vastgelegd in het reglement voor activering van feesten en plechtigheden

Het bedrag voor de verenigingensubsidies worden berekend via subsidiepunten aan de hand van de diverse sectoriële subsidiereglementen. 

De bedragen voor (kader-)vormingssubsidies worden berekend aan de hand van het reglement voor individuele (kader-)vorming.

De bedragen van de nominatieve (forfaitaire) subsidies voor sommige verenigingen worden jaarlijks nominatief vastgelegd in het budget.

Regelgeving

Contactinformatie