Geef een feestje met de buurtsubsidie

30
aug
2019

Beter een goede buur dan een verre vriend. Daarom zien we maar al te graag dat jij de handen in elkaar slaat voor een buurtfeest. Sterker nog: we geven zelfs een financieel duwtje in de rug met de buurtsubsidie van 150 euro. David Leon maakte er deze zomer gebruik van voor het straatfeest in Kalfortdorp. Laat je inspireren …

David, hoe kwam je op het idee voor een straatfeest?

“Ik woon al sinds 2003 in Kalfortdorp. In al die jaren zijn er heel wat jonge gezinnen bij gekomen. Zo veel zelfs dat je op den duur niet meer weet wie waar woont. Samen met enkele andere buren besloten we om een straatfeest te organiseren. Een laagdrempelig event om iedereen naar buiten te lokken en met elkaar kennis te laten maken.”

“De eerste editie vorig jaar klopte meteen af op 100 deelnemers. Ook deze zomer was het opnieuw een succes. Het enige wat we daarvoor doen is flyeren in de bussen. Eerst een save the date, daarna een inschrijvingsformulier.”

PSSST, Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief 

Hoe zit het straatfeest precies in elkaar?

“We sluiten Kalfortdorp af en zetten er één grote lange tafel. Heel gezellig. Voor de kindjes is er een springkasteel. En voor de volwassenen organiseren we een tornooi ‘meetje schieten’. Dat is een oude volkssport waarbij je schijfjes gooit, zo dicht mogelijk bij een touwtje dat in een bak met zand ligt. Daarvoor moeten deelnemers zich vooraf inschrijven. Wij stellen dan ploegjes van vier samen, weer een manier om anderen te leren kennen.”

 

“De gemeente schenkt 150 euro in de vorm van P-bonnen. Die kun je omruilen bij heel wat winkels in Puurs-Sint-Amands, zo steun je de lokale handelaars.”

 

Geen feestje zonder eten en drinken. Is het daarvoor dat jullie de subsidie gebruiken?

“Klopt, wij bieden stoofvlees en vol-au-vent met frietjes aan. En een ijsje als dessert. Voor de aankoop daarvan komt een subsidie natuurlijk goed van pas. De gemeente schenkt 150 euro in de vorm van P-bonnen. Die kun je omruilen bij heel wat winkels in Puurs-Sint-Amands, zo steun je de lokale handelaars.”

Hoe wist je eigenlijk dat er zo’n subsidie bestaat?

“Ik had dat al eens ergens zien verschijnen op internet. En toen ik tegen vrienden vertelde over het straatfeest, zeiden die direct: vergeet de subsidie van de gemeente niet. Ze aanvragen doe je snel en gemakkelijk op www.puurs-sint-amands.be. Typ in het zoekveld ‘Evenementenaanvraag’ in en je bent vertrokken. Tijdens die aanvraag kun je bijvoorbeeld tafels en stoelen reserveren. Op een bepaald moment vink je met een simpele klik aan dat je een buurtsubsidie wilt. Uiteraard moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, ook die staan op de website.”

Meer weten? Surf naar www.puurs-sint-amands.be/buurtsubsidie.

Meer info?

Contactformulier