Gezocht: lokale kunstenaars voor creatieve ontmoeting personen met beperking

2
jun
2020

De lokale afdelingen van KVG, een vereniging voor personen met een handicap, en Flegado/t’Onzent, een zorgaanbieder voor volwassen die personen met een beperking ondersteunt, willen graag een artistiek project realiseren.

Het doel is om personen met een beperking en plaatselijke kunstenaars samen kunst te laten maken. In het atelier van de kunstenaar of eventueel op een andere hiervoor afgestemde locatie wordt samengewerkt (een paar uur, een paar dagen,…).

Het resultaat van deze creatieve ontmoeting is belangrijk, maar ook het traject op zich biedt een meerwaarde. Wat samen wordt verwezenlijkt wordt getoond tijdens een expo in bijvoorbeeld cc Binder.

Elke persoon met een beperking wordt begeleid door een persoon zonder beperking uit de eigen kennissenkring. Het duo volgt gratis een workshop bij een kunstenaar.

De workshops plannen we in het najaar 2020 of begin 2021. De expo zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021.

Doe mee!

Hiervoor polsen we graag naar de interesse van lokale kunstenaars: zie jij het zitten om iemand met een beperking te laten kennismaken met jouw artistieke discipline en samen een werk te maken? Kan je kort toelichten welke kunstvorm je zal beoefenen? Stuur dan een mailtje naar vrijetijdsloket@puursam.be

Laat ons voor eind juni weten of jij interesse hebt om mee te werken. We voorzien nog een kennismakingsmoment met iedereen die graag meewerkt, waarbij we ook de praktische info voor het verder vervolg van het project bezorgen.


Deze kunstenaars hebben alvast interesse om mee te werken: Greta Rochtus, Frieda Schelfthout, Raf Veulemans, Miranda Schildermans, Danny Selleslagh, Jeannine Van Wemmel. 

Meer info?

Contactformulier