Groepsaankoop groene stroom en gas

​Besparen op je energiefactuur? Het kan! En niet alleen door minder energie te verbruiken. Maar ook door bewust te kiezen voor een voordelig energiecontract. Veel werk? Dat valt goed mee. Want het Antwerpse provinciebestuur biedt haar inwoners elk jaar de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een groepsaankoop groene stroom en aardgas. Jouw enige taak? Je vrijblijvend inschrijven.

In oktober geven geïnteresseerde energieleveranciers hun beste bod. Jij hoeft dus geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk voorstel van de leverancier die voor jou het voordeligst is. Pas dan beslis jij of je wilt ingaan op het aanbod. 

Procedure

  • De provincie organiseert de groepsaankoop. Ze begeleidt je stap voor stap: van de vrijblijvende inschrijving tot en met de overstap naar een voordeliger energiecontract. Je nieuwe energieleverancier regelt de opzeg van je huidige energiecontract.
  • Schrijf je in via de website (doorklikken naar provincie Antwerpen). Of bel gratis naar 0800 21 134. Neem zeker je jaarlijkse afrekening van elektriciteit en/of aardgas bij de hand. 
  • Na de veiling in oktober ontvang je een persoonlijk voorstel. Je ontdekt meteen hoeveel jij kunt besparen. Jij beslist vervolgens of je op het nieuwe aanbod ingaat. Kies je ervoor om over te stappen? En heb je nog vragen? Klop gerust aan bij de provincie. 
  • Heb je geen internettoegang? Kom dan in september naar het loket van het gemeentehuis. Daar kun je je inschrijven via papieren formulieren. Op zoek naar de data? Hou de gemeentelijke nieuwsbrief en website in de gaten.

Meebrengen

Kies je voor een inschrijving via papier? Neem dan je jaarlijkse afrekening van elektriciteit en/of aardgas mee naar het loket. 

Bijkomende informatie

Voor meer info:

  • ​surf naar de website
  • bel naar het gratis nummer 0800 21 134
Op zoek naar de concrete data voor de papieren inschrijvingen, de veiling of het persoonlijk voorstel? Hou de gemeentelijke nieuwsbrief en de website in het oog. 

Contactinformatie

Meer info?

Contactformulier