Haal alles uit je kast voor onze lokale hulpverleners!

Onze lokale hulpverleners geven aan dat er een groot tekort is aan materialen om zich te kunnen beschermen tegen COVID-19.
De afgelopen weken ontstonden er heel wat initiatieven om mee te helpen: vrijwilligers die mondmaskers en schorten naaien, burgers die allerhande beschermingsmiddelen zoeken in hun kasten, …

Doneer je materiaal

Om een overzicht te krijgen van vraag en aanbod, roept het burgerinitiatief “Corona Denktank” burgers, organisaties en bedrijven op om zich te melden via www.wijhelpenmee.be. Op deze website kan je aangeven dat je (professionele of zelfgemaakte) beschermingskledij wil doneren, of kan je als lokale hulpverlener melden dat je er nood aan hebt. Uiteraard kunnen enkel professionele hulpverleners zoals thuisverplegers, woonzorgcentra, huisartsen, apothekers, ziekenhuizen, … deze aanvragen.

Blijf in uw kot

In dit initiatief werken we met koeriers, waardoor je jouw huis niet moet verlaten om je materiaal te schenken. De koeriers van Corona Denktank contacteren je en komen het materiaal bij jou thuis ophalen, zodat de overdracht veilig kan gebeuren. De koeriers brengen gedoneerde middelen naar een centraal verzamelpunt in Klein-Brabant. Van daaruit gebeurt de verdere verdeling naar professionele hulpverleners.
Heb je beschermingskledij of -materiaal in huis? Of ben je een lokale hulpverlener die deze dringend nodig heeft? Meld je aan op www.wijhelpenmee.be.
Uiteraard kan je ook steeds zelfgemaakte mondmaskers en ander beschermingsmateriaal afgeven in het gemeentehuis. Wij zorgen ervoor dat ze terecht komen bij de juiste zorginstanties.


In naam van onze lokale helden in de strijd tegen COVID-19: alvast bedankt!

Meer info?

Contactformulier