Het mooiste plekje van Lippelo

28
aug
2019

Emma Van Ranst (15) woont al haar hele jonge leven in Lippelo. Ze danst en doet aan ropeskipping. En op zondag vind je haar in de Chiro-lokalen waar ze zich uitleeft met de Keti’s. Een mooi plekje dat ze graag aan je voorstelt? Dat is Lippelobos!

Uitgestrekt bos

Emma trekt regelmatig naar Lippelobos. “Het is daar supertof om te wandelen en te joggen. Er is nooit veel volk, dus je kunt er echt goed tot rust komen. We gaan er ook soms met de Chiro naartoe, want het is er ideaal om spelletjes te spelen.”

Lippelobos ligt op het drieprovinciënpunt: het strekt zich uit over Lippelo (Antwerpen), Londerzeel (Vlaams-Brabant) en Buggenhout (Oost-Vlaanderen). “Het is echt wel groot. En het landschap is best gevarieerd. Je hebt er bos, maar ook weilanden en water-partijen. In het najaar staat het vol met paddenstoelen, de moeite om eens te zien. Het bos trekt ook veel vogels aan. En wist je dat er onder het bos een ijskelder zit? Dat is blijkbaar de favoriete plek van vleermuizen.”

PSSST, Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief 

“Het kasteel met zijn typische torentjes lijkt recht uit een sprookje te komen.”

 

Sprookjesachtig kasteel

Midden in het bos steelt een prachtig kasteel de show. “Als je in de Kasteeldreef wandelt, doemt Hof te Melis voor je op. Het omgrachte kasteel met zijn typische torentjes lijkt recht uit een sprookje te komen. Blijkbaar werd het voor het eerst vermeld in de 15de eeuw. Vandaag is het nog altijd in privéhanden, je kunt het dus niet bezoeken. Spijtig, want ik zou graag weten hoe het er vanbinnen uitziet.”

Gezellig eetcafé

Van al dat wandelen krijg je honger en dorst. Gelukkig vind je vlak bij Lippelo Bos eetcafé ‘De Wandeling’. “Zalig om er na een tocht door het bos je voeten onder tafel te schuiven. Het is er lekker én gezellig. Je kunt er ook gewoon terecht voor een babbel en een drankje. Echt een aanrader!”

Nog meer mooie plekjes op komst …

Puurs-Sint-Amands telt heel wat prachtige plaatsjes. Weet je zelf nog niet welke dat allemaal zijn? Geen zorgen: we stellen ze graag aan je voor. In elke PSSST laten we een inwoner van een andere woonkern aan het woord.

Contact

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.