Jongerenplek JOC WIJland-Vijverbos

Recht tegenover Park Fort Liezele komt een gloednieuwe jongerenplek. De grote lijnen zijn alvast uitgestippeld. Maar de concrete invulling? Daar mogen onze jongeren zelf hun zegje over doen! 

Extra ruimte aan JOC WIJland 

De nieuwe jongerenplek komt naast JOC WIJland – aan de andere kant van de Fortbaan die trouwens autoluw zal worden. Enkele blikvangers die je mag verwachten? 

  • Een skatepark en pumptrack 

Er komt een skatepark van 500 m2 voor skateboarders, rollerbladers en BMX’ers. Én een pumptrack van 2.500 m2. Dat is een aaneengesloten parcours van bulten en bochten voor alles op wieltjes – we voorzien een aparte lus voor volwassenen en kindjes. 

  • Een groene oase 

Op de jongerenplek zal ook ruimte zijn voor rust en stilte.Het nu al aanwezige groen wordt verstevigd met de uitbreiding van grachten en de bescherming van bomenrijen. Hier zul je kunnen uitblazen op een zitplek aan een vlonder. Wist je trouwens dat dit groene paradijsje nu al de aanvliegroute is voor vleermuizen die hun thuis hebben in het fort van Liezele? Iets om in ere te houden. 

De nieuwe jongerenplek zou afgewerkt moeten zijn in 2024. Samen met Park Fort Liezele vormt het dan een recreatiegebied van 6.000 m2 waar jong en oud kan ontspannen.  

RUP WIJland Vijverbos 

De jongerenplek komt op voormalig landbouwgebied. Dat werd via een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) herbestemd naar recreatiegebied. In datzelfde RUP werden nog achterhaalde bestemmingen aangepast. Zo stonden de gebouwen van jeugdverenigingen Chiro, KSA en KAJ nog in woonuitbreidingsgebied. Ook dat is herbestemd naar recreatiegebied om de toekomst van de jeugdsite rond JOC WIJland veilig te stellen. 

Nieuwe jongerenplek
 

Contact

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.