Laat je eID aanpassen

7
jan
2019

Wanneer?

Je hoeft je identiteitskaart niet per se deze maand aan te passen. Want dat kan nog tot en met 31 december 2019. Kom dus dit jaar gewoon eens langs wanneer het jou past.

Wat met nieuwe eID's?

  • Vroeg je recent een nieuwe identiteitskaart aan?

Laat dan zeker checken of de nieuwe gemeentenaam geregistreerd is wanneer je de kaart komt ophalen.

  • Vervalt je eID in 2019?

Laat dan niet eerst nog je huidige eID aanpassen. Wacht tot je je oproepingsbrief krijgt: dan registreren we de correcte gemeentenaam meteen op je nieuwe kaart.

Belangrijk om te weten: ook Kids-ID’s en elektronische verblijfstitels van niet-Belgen moeten aangepast worden. Reispaspoorten niet.

Waar?

Voor de aanpassing kun je terecht in het gemeentehuis van Puurs en Sint-Amands. Gewoon even langsgaan bij de dienst Burgerzaken. Benieuwd naar de openingsuren? Die vind je op deze website en in de fusiefolder die je in december ontving.

We bekijken momenteel of het wettelijk en technisch mogelijk is om je eID aan te passen op ándere locaties. Denk aan de bib en de dienstencentra. Ook zullen we proberen om extra registratiemomenten te organiseren buiten de traditionele openingsuren. Daar verneem je later meer over.

Breng je pincode mee

We kunnen jouw eID alleen aanpassen als je ons je pincode geeft. Ken je die zelf niet? Dan zijn er twee opties:

1. Je kent wél je pukcode:

Breng die mee. Dan kunnen een nieuwe pincode instellen naar eigen keuze.

2. Je weet ook je pukcode niet meer:

Vraag online een nieuwe pincode aan via de website van de FOD Binnenlandse Zaken. Of doe dat via het gemeentehuis. Drie weken later liggen je codes bij ons klaar: kom ze ophalen en laat meteen je gemeentenaam aanpassen.

Nog vragen? Bel 03 890 76 76 of mail info@puursam.be.

Meer info?

Contactformulier