Leef je uit in cc Binder

18
dec
2019

Wil je 2020 spetterend inzetten? Schrijf je dan in voor een van de cursussen in cc Binder. Je ontdekt er nieuwe hobby’s, leert interessante mensen kennen en maakt bovenal veel plezier. Ben je geprikkeld? Laat je dan volledig over de streep trekken door deze drie enthousiaste lesgevers.

Inge Faes is gekend in Puurs-Sint-Amands. Ze runt haar eigen advocatenbureau in de Violetstraat en richtte in 2014 de open boomgaard ‘Den Hexenketel’ op. Sinds september 2019 geeft ze kookworkshops in cc Binder.

“Drie jaar geleden volgde ik in Antwerpen een opleiding tot herborist. Veel mensen zijn de voeling met de natuur kwijt, en daar wil ik iets aan doen. In ‘Den Hexenketel’ nodigen we scholen uit om onder andere appels te plukken en meer over bijen te leren. Dit jaar starten we met de inrichting van een voedselbos. En naar aanleiding daarvan vroeg de gemeente me of ik kookworkshops wou begeleiden in cc Binder. Ik was meteen enthousiast.”

“Ik geef verschillende workshops: koken met diabetes, gluten- en lactosevrij koken, confituren maken, … Dit voorjaar staan er onder andere de workshops ‘Creatief met cholesterol’ en ‘Limoncello’ op de planning. Allemaal avondlessen waar een breed publiek op afkomt. Ik kijk er al naar uit!”

Inge Faes

Lesgeven zit Maria Van Den Eede in het bloed. Jarenlang doceerde ze Engels en Nederlands op een middelbare school. Toen ze met pensioen ging, kriebelde het al snel om weer voor de klas te staan.

“We werken met kleine groepen. Zo krijgt iedereen de kans om te oefenen.”

“Ik begeleid twee cursusreeksen Engels voor volwassenen. De cursus ‘Praktisch Engels’ richt zich tot mensen die de taal graag stapsgewijs leren. Spreek je al een aardig woordje Engels? Dan is onze conversatiegroep iets voor jou. De cursussen liggen goed in de markt. Logisch, want Engels is alomtegenwoordig. Grootouders bijvoorbeeld merken hoe populair de taal is bij hun kleinkinderen en willen die daarom ook onder de knie krijgen.”

“Ik stel mijn cursussen zelf samen. En ik zorg daarbij voor veel variatie, dus elke les is anders. We doen regelmatig ook een uitstapje. Zo bezochten we al een Stonehenge-tentoonstelling in Tongeren, planden we twee jaar geleden een Engelstalig bezoek aan Leuven en reisden we in 2019 met de Eurostar naar Londen.”

“We werken met kleine groepen van maximaal vijftien cursisten. Op die manier krijgt iedereen de kans om te oefenen. En ja, de cursisten worden soms ook vrienden. Dat sociale contact is mooi meegenomen.”

Maria Van den Eede

Pieter De Mil is één van de initiatiefnemers van Bender makerspace, een creatieve en ondernemende makerspace in cc Binder. Elke woensdagavond opent het de deuren voor volwassenen die aan de slag willen met een 3D-printer, lasersnijder of andere computergestuurde machines.

“Als medeoprichter van het bedrijf Allora Factory ben ik elke dag bezig met digitale technologieën. Die passie wil ik ook overbrengen op anderen, want ik ben er rotsvast van overtuigd dat er in iedereen een ‘maker’ schuilt.”

“Op woensdagavond openen we voor alle creatieve geesten, maar vrijdagavond reserveren we speciaal voor onze leden. Zij kunnen dan machines reserveren en hebben zo meer tijd om ontwerpen uit te werken.”

“Elke maand organiseren we ook minstens een workshop. Dit voorjaar kun je je inschrijven voor onder andere ‘Kleding bedrukken met flexfolie’, ‘3D-Tinkercad’ en ‘Maak je eigen designlamp’. Iedereen is welkom. En je hoeft geen technische aanleg te hebben, we zetten je met plezier op weg.

Pieter De Mil

Meer info over deze of andere workshops, vind je op www.ccbinder.be.

Meer info?

Contactformulier