6 comedyshows om thuis te bekijken

19
mrt
2020

Een goede comedian bekijk je liefst live, maar in coronatijden is een tv-scherm ook een goede optie. Dit zijn onze 6 favoriete shows die je volledig online kan bekijken.

 

1. Xander De Rycke lacht met middelmatige tv

Al enkele jaren neemt Xander De Rycke in Houdt het voor bekeken het voorbije televisiejaar op de korrel. Hij zet deze show ook elk jaar op YouTube - bedankt, Xander.

In de editie over 2018 en 2019 lacht hij met reboots van reboots, overdreven nostalgie en FC De Kampioenen-films. En passant geeft hij zelfs enkele tips voor een Dutroux-film.

Bekijk de volledige show op YouTube

 

2. Hannah Gadsby houdt een spiegel voor

In Nanette geeft de Australische Hannah Gadsby haar eigen draai aan stand-upcomedy. Ze combineert scherpe punchlines met onthullingen over pesterijen die ze heeft ondergaan vanwege haar seksuele geaardheid.

Gaandeweg maakt ze pijnlijk duidelijk dat (haar) zelfspot weinig te maken heeft met bescheidenheid, dan wel met zelfvernedering. Er valt eigenlijk weinig te lachen. Een absolute aanrader.

Bekijk Nanette op Netflix

 

3. Brigitte Kaandorp brengt een cursus cabaret

De Nederlandse cabaretière Brigitte Kaandorp heeft een reputatie als een huis, of liever een heel appartementsblok. Op het podium is ze een heerlijke chaotische wervelwind.

In Cabaret voor beginners deelt ze haar tienstappenplan voor een degelijke zaalshow. Wat je daarmee doet, kies je uiteraard zelf, maar hilarisch is het sowieso.

Bekijk de hele show op YouTube

 

4. Bart Cannaerts houdt niet van bowlen

Een set van Bart Cannaerts garandeert pijnlijk herkenbare maar hilarische situaties. In Wanneer gaan we nog eens bowlen lacht hij genadeloos met clichés op trouwfeesten, rijmen op geboortekaartjes en idiote bowlingschoenen. 

Bekijk de volledige show op YouTube

 

5. De Niet Zo Serieuze Sprookjes van Jeron Dewulf

Wekelijks nodigt comedian Jeron Dewulf een bevriende comedian of improvisator uit voor een aflevering van De Niet Zo Serieuze Sprookjes.

Het concept? Ze vragen aan het publiek om een titel te bedenken en verzinnen er vervolgens ter plekke met z'n tweeën een heel sprookje rond. Dat levert zeer bijzondere verhalen op. 

Bekijk de sprookjes via Youtube of beluister ze via Spotify, Soundcloud of iTunes

 

6. Tegen de sterren op

We hoeven Tegen de sterren op wellicht niet meer voor te stellen: al zes seizoenen lang parodieert dit programma politici, tv-series en bekende Vlamingen met rake imitaties. Zelfs stand-upcomedians als Alex Agnew, Geert Hoste en Philippe Geubels moeten eraan geloven.

Bekijk de 6 seizoenen via VTM GO

 

 

bron: uitinvlaanderen.be

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.