Lokaal muziektalent ‘The Radar Station’ scoort bij Studio Brussel

30
apr
2020

Hoe zijn jullie in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel beland?

“Vroeger deden we regelmatig mee aan muziekwedstrijden. Een paar jaar geleden waagden we ons al eens aan De Nieuwe Lichting, zonder succes. Dit jaar wou onze manager het nog eens proberen: hij stelde voor om de single ‘Subtle Science’ in te sturen. Tegen onze eigen verwachtingen in sloeg die enorm aan. Samen met twee andere groepen werden we tot winnaar verkozen uit duizend inzendingen. Veel inwoners uit Puurs-Sint-Amands stemden trouwens ook op ons, waarvoor dank!”

Wat hebben jullie nu precies gewonnen?

“Iets heel kostbaars, namelijk ‘airplay’ op Studio Brussel. Dat betekent dat de radiozender ons regelmatig draait. We krijgen ook ondersteuning van de bekende Antwerpse muziekclub Trix. Daar mogen we bijvoorbeeld de repetitieruimte gebruiken en misschien zelfs één of ander voorprogramma spelen.”

Ondervinden jullie al positieve gevolgen van de overwinning?

“We merken wel dat we meer naamsbekendheid krijgen. De boekingsaanvragen voor deze zomer lopen goed binnen. Zo zijn we al gevraagd voor Rock Herk. Je kunt ons ook aan het werk zien tijdens de Zomer van Puurs-Sint-Amands, op Kalifiësta. Vrienden en familie vroegen al vaker ‘wanneer spelen jullie eens in de buurt?’ Dus ik kijk daar zelf ook keihard naar uit.”

“Je kunt ons ook aan het werk zien tijdens de Zomer van Puurs-Sint-Amands, op Kalifiësta.”

Welk soort muziek mogen we verwachten?

“Wij brengen warme pop, met invloeden uit folk en indie. Onze inspirerende voorbeelden zijn bijvoorbeeld Bon Iver, The War On Drugs en The National. We werken momenteel aan ons eerste album dat tegen oktober in de winkel zal liggen. Aan die cd koppelen we een kleine clubtour waarbij we gaan proberen om in enkele leuke concertzalen te staan.”

Heb je er altijd al van gedroomd om op een podium te staan?

“Ik ben alleszins al heel mijn leven bezig met drummen. Als kleuter maakte ik al lawaai met keukenpannen en confituurpotten. Ik heb eerst muziekschool gevolgd in Breendonk. Daarna heb ik kunsthumaniora gedaan in Brussel en conservatorium in Rotterdam. En ondertussen speel ik al acht jaar bij The Radar Station. Daarnaast geef ik les in mijn drumschool ‘GROOVESUPPORT’ en heb ik een verhuurbedrijf in licht- en geluidsmaterialen. Muziek is dus echt mijn leven!”

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.