Meter Nancy Evenepoel supportert voor Remco

2
okt
2019

Vorige week pakte Remco Evenepoel zilver op het WK tijdrijden in Yorkshire. Zijn grootste supporter die alles vanop de eerste rij meemaakte? Dat is Nancy Evenepoel, ploegbaas Schoonmaak & Logistiek bij lokaal bestuur Puurs-Sint-Amands. Als trotse meter van Remco volgt ze al zijn wedstrijden op de voet. Ze vertelt je over haar WK-week. 

Vertel, hoe was het in Yorkshire?

“Een natte maar fantastische ervaring. De tijdrit op woensdag was echt spannend. Toen Remco na zijn rit nog de andere tijden moest afwachten op het podium, kruisten onze blikken elkaar. Dat was zó’n emotioneel moment, omdat ik onze verbondenheid voelde. Ik krijg er nog de tranen van in de ogen. Meteen zilver halen in je eerste jaar als prof, dat is toch wel straf. Dus ja, daar zijn we trots op!”

Hoe blikken jullie terug op de wegrit van zondag?

“Het was vooraf al duidelijk dat Remco moest rijden in functie van Philip Gilbert. Daar heeft hij echt álles voor gegeven. Spijtig natuurlijk van Gilberts val, maar zo gaat dat in de sport. Remco heeft gedaan wat hij moest doen. Ontgoocheld was hij dus niet, het was een mooi WK en een schitterend seizoen.”

Je uitstap naar Yorkshire was je eerste vliegtuigreis, spannend?

“Toch wel, maar ik ben heel blij dat ik die stap gezet heb. En Remco waardeerde het dat mijn man, zoon en ik erbij waren. Echt véél gesproken hebben we hem natuurlijk niet. Tijdens zo’n WK leeft hij vooral in een concentratiecocon, en de andere momenten wordt hij opgeslorpt door de pers. Maar gelukkig konden we hem af en toe zien omdat we tot bij de ploegbus mochten komen.”

Maar de Remco van nu is nog dezelfde als die van vroeger?

“Absoluut. Mijn man verjaarde in de week van het na-Tourcriterium in Mechelen. Toen Remco over de finish kwam, stond het daar vól supporters en journalisten. Hij zei hen: secondje, ik ga eerst nonkel Jim feliciteren en mijn meter dag zeggen. Dat typeert Remco. Vorig jaar kreeg ik als kerstcadeau zijn WK-trui van de junioren, met daarop geschreven ‘voor een meter van goud’. Die familiemomenten zijn zo intens: we koesteren ze en genieten ervan met volle teugen.”

En jouw zoon Dario en Remco zijn twee handen op één buik?

“Ja, da’s echt mooi om te zien. Die twee hebben echt veel aan elkaar. Toevallig is Dario fietsmecanicien. Op vraag van Remco heeft hij nu testen gedaan bij Quick-Step en goed nieuws: vanaf volgend jaar mag hij mee op bepaalde rondes en stages. Dan gaan de twee neven nóg meer aan elkaar hebben.”

Meer info?

Contactformulier