Michèle Verhaegen uit Puurs publiceert eerste kinderboek

23
nov
2020

“Mama, de meeste boeken zijn zo saai.” Dat hoorde Michèle Verhaegen regelmatig van haar eigen kinderen. Daarom vatte ze de koe bij de hoorns en ging ze zélf aan het schrijven. Het resultaat? ‘Ben Kramer en het geheim van de gouden Pokémon’, een spannend boek met prachtige illustraties.

Welk verhaal breng je?

“Dat van twee vrienden, Ben Kramer en Olleke Bolleke. Samen beleven ze de gekste, grappigste en coolste avonturen. In het boek worden ze achterna gezeten door twee boeven wat zorgt voor een spannende achtervolging in het bos. Ideaal leesvoer voor kinderen van zes tot twaalf jaar. De vele illustraties maken het ook leuk om voor te lezen aan kleutertjes.”

Van waar komt je passie voor schrijven?

“Creatief zijn zit bij ons in de familie. Mijn grootvader was amateur-beeldhouwer en schreef toneelstukken, mijn ma schrijft prachtige gedichten en mijn zus tovert zelfgemaakte wenskaarten tevoorschijn. Zelf laat ik mijn fantasie de vrije loop door verhalen te schrijven. Als kind al pende ik dagboeken vol en was ik in mijn nopjes als we een opstel moesten maken.”

“Het geeft een fantastisch gevoel om een kind te zien lachen met de passages uit mijn boek.”

Wanneer ben je begonnen aan je eerste kinderboek?

“Zo’n twee jaar geleden. Als ik vroeger met mijn kinderen ging wandelen in het bos, verzon ik altijd al een verhaal over Ben Kramer. De stap om met dit personage aan de slag te gaan, was dus snel gezet. Het schrijven ging supervlot: de woorden vloeiden uit mijn pen. Maar dan moesten er natuurlijk nog illustraties komen. Het was niet makkelijk om het beeld dat je zelf in je hoofd hebt over te brengen aan de tekenaar, maar ze heeft dat perfect gedaan!”

Wat wil je bereiken met het boek?

“Ik wil kinderen écht leesplezier laten ervaren. Mijn zoon en dochter wezen me erop dat veel kinderboeken saai zijn. Ze zijn te dik, te moeilijk geschreven, bevatten geen leuke prentjes, … Kortom: ze leunen niet meer aan bij de jeugd van vandaag. Daarom besloot ik een boek te schrijven dat het midden houdt tussen een stripverhaal en een echt leesboek. Met humor, spanning en avontuur. En met een verhaal dat past bij de leefwereld van kinderen. Ik wilde niet zomaar het zoveelste kinderboek schrijven en ik denk dat ik daarin geslaagd ben.”

Tijdens de Voorleesweek breng je een stukje uit je boek – via livestream vanuit onze bib. Kijk je ernaar uit?

“Absoluut! Het is een mooie kans om mijn passie te delen met mijn publiek. Ik ben ervan overtuigd dat de spannende avonturen van Ben Kramer en Olleke Bolleke de kinderhartjes sneller doen slaan. Kinderen zijn trouwens het beste publiek door hun open, leergierige kijk op de wereld. Het geeft een fantastisch gevoel om een kind te zien lachen met de passages uit mijn boek.”

 

Luister mee

Op woensdag 25 november leest Michèle voor uit haar boek ‘Ben Kramer en het geheim van de gouden Pokémon. De livestream start om 14u en is te bekijken via de Facebook-pagina van cc Binder en het YouTube-kanaal van onze gemeente.

Meer info?

Contactformulier