Ophaling huisvuil

Raadpleeg nu
​​​​​​Huisvuil is het huishoudelijk restafval dat niet recycleerbaar is. Hou recycleerbaar afval zoals glas, pmd en papier en karton dus uit je huisvuilzak. Zo bespaar je grondstoffen en energie. 

Het huisvuil wordt huis-aan-huis opgehaald. Wil je weten op welke dag de afvaldienst langskomt? Surf dan naar de online ophaalkalender​. Je kunt met je huisvuil niet terecht op het recyclagepark.

OPGELET : sinds januari 2020 werken we met een nieuwe ophaler (Renewi); de vertrouwde uren van ophaling zijn gewijzigd. Zet dus voor alle zekerheid je huisvuilzak buiten voor 7u !

Voorwaarden

WEL

 • alles wat niet recycleerbaar of te vuil is

NIET

 • gevaarlijke stoffen
 • scherpe voorwerpen zoals injectienaalden
 • ontplofbare stoffen (vuurwerk, ...)
 • vloeistoffen

Procedure

 • ​Je biedt het huisvuil in de officiële huisvuilzak van Puurs-Sint-Amands aan (oudere zakken mogen ook nog gebruikt worden).
 • Je plaatst maximaal vijf zaken per ophaling.
 • Je plaatst je huisvuilzak ten vroegste om 20 uur op de dag voor de ophaling en ten laatste om 7 uur op de dag van de ophaling zelf buiten. Als het erg warm is, kan de ophaling vroeger starten ! Plaats de huisvuilzak langs de openbare weg. En zorg ervoor dat de zak(ken) voetgangers, fietsers of gemotoriseerd verkeer niet hinderen. 

Valt de ophaaldag op een feestdag? Dan haalt de afvaldienst het huisvuil op een andere dag op. Check hiervoor de afvalkalender. 

Is je straat niet toegankelijk voor de ophaalwagen door bijvoorbeeld wegenwerken of feestelijkheden? Bel dan naar 03 230 27 29. Je krijgt dan meer informatie in verband met de afvalinzameling. 

Bedrag

​Verplicht gebruik van de gemeentelijke huisvuilzakken aan € 20/rol van 10 voor de grote zakken en € 10/rol van 10 voor de kleine zakken.

Aandachtspunten

Heb je een klacht? Bel de ophaalfirma op het gratis nummer 0800 11 114 (zone Puurs) of 0800 90 441 (zone Sint-Amands).

Bijkomende informatie

De app Recycle! biedt snel toegang tot correcte informatie en een aantal handige tools:
 • Ophaalkalender: naast een week- of maandoverzicht van de inzamelingen in je gemeente is er ook de mogelijkheid om herinneringen voor de inzamelingen in te stellen.
 • Sorteerwijzer: hier vind je een overzichtelijke lijst met de sorteerregels voor de meest uiteenlopende types afval – van huishoudelijke verpakkingen tot elektronische toestellen.
 • Inzamelpunten: je kunt alle inzamelpunten in jouw buurt raadplegen, inclusief de openingsuren van het recyclagepark. Vanuit de kaartweergave krijg je de snelste weg ernaartoe meteen op je scherm.
Download de app via de Apple App Store (iOS) en de Google Play Store (Android). De app is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.
Raadpleeg nu

Contactinformatie

Meer info?

Contactformulier