Oproep: vrijwilligers gezocht voor onze opbelacties

10
mrt
2021

Een luisterend oor en een gezellige babbel: de nood is groot bij velen onder ons. De vraag naar telefoontjes neemt dan ook toe. Want veel mensen voelen zich weer wat beter na zo’n fijn gesprek. Om iedereen een leuke babbel te geven, zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Telefoonster en luisterlijn
Aan het begin van de coronacrisis lanceerden we de ‘Telefoonster’. De 70-plussers kregen een telefoontje. Nadien bellen vrijwilligers regelmatig terug als ze dat wensen. Tijdens het gesprek informeert de vrijwilliger bijvoorbeeld naar de nood aan hulp.

Eind 2020 kwam de luisterlijn er bij. Alle 65-plussers ontvingen toen een leuke spreukenkaart met alle info over dit project. Elke weekdag kunnen 65-plussers terecht bij de luisterlijn en kunnen ze, tijdens de opvolgtelefoontjes, een babbel doen met één van de vrijwilligers uit de seniorenraad.

Word vrijwilliger
Heb je zin en tijd om af en toe iemand op te bellen, van thuis uit en wanneer het voor jou past? Contacteer ons via info@puursam.be of 03 203 27 00.

Nog niet overtuigd? Lees dan even het verhaal van enkele vrijwilligers:

Ken je iemand in jouw omgeving voor wie een fijne babbel af en toe ook welkom zou zijn? Breng hen gerust op de hoogte van onze projecten! Je vindt alle informatie ook op onze website.

Meer info?

Contactformulier