P-bon gaat digitaal

22
okt
2019

In 2020 viert de P-bon haar tiende verjaardag. En dat vieren we met een nieuwe look, want de geschenkbon krijgt eind november een digitaal jasje. Het principe blijft hetzelfde: je kunt je P-bon nog altijd bij de gemeentelijke diensten kopen. En je ruilt hem in bij meer dan honderd lokale handelaars. Maar vanaf dit najaar kun je de bon ook thuis bestellen én afdrukken via de gemeentelijke website. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? We geven graag een woordje uitleg.

PSSST, Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief 

Bankkaartformaat of print

Koop je de P-bon aan een van de gemeentelijke balies? Dan ontvang je de geschenkbon in een handig bankkaartformaat, mooi ingepakt. Een ideaal cadeau voor vrienden, familie of collega’s.

Bestel je de P-bon liever thuis, vanuit je luie zetel? Surf dan naar de gemeentelijke website, betaal online en laat de P-bon bij jou of bij de gelukkige ontvanger thuis leveren. Mag het wat sneller gaan? Dan kun je de P-bon zelf printen. 

Lokale handelaars

Heb je een P-bon ontvangen en ben je benieuwd waar je hem kunt inruilen? Op de gemeentelijke website vind je een handig overzicht van alle lokale winkels en horecazaken die de geschenkbon aanvaarden. Net zoals bij de papieren versie is je digitale P-bon één jaar geldig. Leg hem dus zeker niet te ver weg.

“Een ruim aanbod, dichtbij huis”

De P-bon is na tien jaar een gevestigde waarde in Puurs-Sint-Amands. Maar wat zijn nu de troeven van de geschenkbon? We laten twee fans aan het woord: inwoner Lore Mertens en diëtiste Tinneke Van den Eede, zaakvoerster van afslankcentrum PuurSano.

Jullie kiezen allebei bewust voor de P-bon. Lore als gebruiker en Tinneke als handelaar. Waarom?

Tinneke: “Dankzij de P-bon stappen de inwoners van Puurs-Sint-Amands sneller binnen bij lokale handelaars en horecazaken. Daarom kozen we er zes jaar geleden – bij de start van PuurSano – ook meteen voor om de P-bon te aanvaarden. Zo geven we nóg meer mensen de kans om onze zaak te leren kennen.”

Lore: “Mijn man en ik kregen zelf al twee keer een P-bon cadeau van de gemeente: toen we trouwden en bij de geboorte van onze dochter. Het leuke is dat je zelf kiest wat je ermee doet. Je hebt hier in Puurs-Sint-Amands een ruim aanbod aan winkels. Met de eerste bon zijn we uit gaan eten in Puurs Lof. En met de tweede bon kocht ik kinderboeken in Standaard Boekhandel.”

Tinneke: “Wij merken ook dat klanten die een P-bon cadeau kregen, sneller voor een abonnement kiezen. Het verlaagt de financiële drempel.”

De P-bon gaat nu digitaal. Een pluspunt?

Lore: “Zeker. Alles wordt digitaal, dus de gemeente kan niet achterblijven. Bovendien is het handig dat je ook last minute een P-bon kan printen. Ik ben ervan overtuigd: vanaf nu geef ik vaker een P-bon cadeau!”

Meer info?

Contactformulier