Proef van Vlaamse klassiekers bij Bistro Elza's

29
aug
2022
 

Puurs heeft er weer een leuk adresje bij: Bistro Elza’s. In de schaduw van de kerktoren en op de tonen van de beiaard smul je er van Vlaamse klassiekers. Chef-kok Kurt Caluwaerts (53) laat je alvast watertanden. 

Wat is er zoal te vinden op je menukaart? 

“Wij gaan voluit voor Vlaamse klassiekers: gerechten uit de goede oude tijd zoals mijn  grootmoeder Elza ze klaarmaakte. Denk aan stoofvlees, vol-au-vent en konijn. In dewinter serveren we bijvoorbeeld ballen met krieken en puree met spek. Kom ookeens langs voor onze paling in het groen, de specialiteit van het huis.” 

“Ook wie gewoon iets wil drinken is meer dan welkom.” 

Hoe groot is de zaak? 

“We kunnen zo’n veertig personen bedienen. De keuze om de bistro kleinschalig te houden, is heel bewust. Want we willen alle gasten goed soigneren en de beste kwaliteitgaranderen. Daarom is onze kaart eerder beperkt, dat maakt het mogelijk om met verse ingrediënten te werken. Ik hou niet van diepvriesproducten in de keuken.” 

 

Je bent als kok niet aan je proefstuk toe, vertel. 

“Achtentwintig jaar lang had ik een traiteurzaak in Londerzeel. Ik leverde dagschotels aan huis, vulde automaten en verzorgde de catering op feesten. Fijn om te doen, maar je moest altijd alle materiaal in en uit de camionette sleuren en veel personeel inschakelen. Eigenlijk droomde ik al lang van een eigen bistro. De coronacrisis zette me aan het denken en toen besloot ik om de stap te zetten.” 

“We willen alle gasten goed soigneren en de beste kwaliteit garanderen.” 

Waarom koos je voor Puurs-centrum? 

“Een vriendin liet ons weten dat er een pand beschikbaar was. Toen ik het zag, onder de kerktoren en aan een pittoresk plein, was ik meteen verkocht. Puurs-Sint-Amands is ookeen gemeente die veel evenementen organiseert en z’n handelaars goed ondersteunt, bijvoorbeeld met een subsidie. We zijn nu sinds juni open en het bevalt ons supergoed. We voelen ons hier al helemaal thuis!”  

 Bistro Elza's

Open tijdens de markt! 
Elke donderdag opent Bistro Elza’s al om 6.30u de deuren! Ideaal voor vroege vogels die dan de markt bezoeken. Je treft er marktkramers én -bezoekers die genieten van een ontbijt met bijvoorbeeld een koffiekoek of pistolet. Of wat dacht je ervan om je marktbezoek af te ronden met een smakelijke lunch? Doen! 

Benieuwd naar meer? Surf naar www.bistro-elzas.be. 

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.