Pukema: Mooneye warmt het Dorpshart op

28
aug
2019

Vijf jonge gasten met een waanzinnige passie voor muziek: dat is Mooneye. Het muzikale talent won enkele maanden geleden nog de Nieuwe Lichting, een wedstrijd van Studio Brussel. Op zaterdag 14 september hoor je tijdens Pukema waarom. Frontman Michiel Libberecht (25) blikt vooruit.

Welk soort muziek zal er door de boksen klinken op het Dorpshart?

“Onze nummers gaan heel breed: soms neigen ze naar zachtere indiepop, soms naar hardere rock. Onze sound doet denken aan Neil Young en Novastar. Altijd met een grote rol voor mijn akoestische gitaar, want daarop schrijf ik onze songs.”

Waar spelen jullie overal deze zomer?

“We trapten ons seizoen af op Rock For Specials, een festival voor mensen met een verstandelijke beperking. De sfeer zat erin vanaf de eerste seconde. We stonden ook op Dranouter, dat was voor mij bijzonder omdat ik er altijd naartoe ging als festivalganger. Ook op Boomtown in Gent en LinkerWoofer in Antwerpen mochten we al gaan spelen.”

Hebben jullie dan zoals de ‘echten’ een tourbus met alles erop en eraan?

“Tot voor kort reden we elk apart naar de optredens. Maar sinds deze zomer hebben we effectief een bescheiden busje. Da’s echt wel geestig. Want we kunnen dan tijdens de rit nog wat dingen bespreken over onze set. En ook gewoon wat zeveren onderweg, wat de groepssfeer nóg beter maakt.”

 

“Sinds deze zomer hebben we een bescheiden tourbusje, da’s echt wel geestig”.

 

Dat gezelschap is vrij nieuw voor jou, want je trok er lange tijd solo op uit.

“Klopt, ik trad eerst op als Mickey Doyle. Maar toen begon ik te experimenteren met meer instrumenten in mijn nummers. Dat klonk goed, dus ging ik op zoek naar muzikanten. Dat deed ik bewust in mijn eigen streek Zwevegem. Ik koos voor jonge gasten die vooral de goesting hadden om er veel tijd in te steken. Ze hadden op dat moment niet per se al superveel ervaring. Ondertussen spelen we een dik jaar in de huidige bezetting.”

Als jonge band deden jullie dit jaar mee met de Nieuwe Lichting, een wedstrijd waarin Studio Brussel op zoek gaat naar muzikaal talent. Jullie staken de overwinning op zak, proficiat!

“Bedankt! Ik ben heel content dat we ons hebben ingeschreven. Want als je op grotere podia wil spelen, moet je eerst op de radio gedraaid worden. Dankzij de Nieuwe Lichting kregen we heel wat airplay: tijdens de wedstrijd én erna. We ondervonden daar meteen de positieve gevolgen van. Zonder die overwinning had onze zomer maar half zo vol gezeten denk ik. Op 23 oktober mogen we ook in de Ancienne Belgique spelen, toch wel een droom die uitkomt.”

Tot slot, hoeveel zin hebben jullie in Pukema?

“Ongelofelijk veel! Tegen dan zullen we ook op ons best zijn, want dan hebben we al een hele zomer vollen bak gespeeld. Het festivalseizoen loopt dan op bijna op zijn einde, dus we gaan er nog eens een goed feestje van maken.”

Blijven jullie daarna nog bij ons hangen?

“Ik zie dat Daan ook in de line-up staat, die wil ik zeker nog eens aan het werk zien. Al moeten we de volgende dag ook weer ergens spelen. Dus we gaan het niet al te laat kunnen maken vrees ik.”

Meer info?

Contactformulier