Puurs-Sint-Amands koopt en verdeelt 500 gelaatsbeschermers en 5.000 chirurgische mondmaskers

Gisteren nog stelde Lieven Scheire in het één-programma 'Vandaag' gelaatsbeschermers voor. Vandaag bestelde Puurs-Sint-Amands daar al vijfhonderd exemplaren van. Eerder kocht de gemeente ook al vijfduizend chirurgische mondmaskers die ondertussen zijn aangekomen. Met deze aankopen zet de gemeente maximaal in op een zo groot mogelijke bescherming van eigen personeel en lokale professionals. Het beschermings-materiaal zal immers verdeeld worden onder de gemeentelijke diensten én lokale professionals.

500 gelaatsbeschermers

Uitvinder Anthony Liekens richtte de Corona Denktank op. Dat is een burgerinitiatief dat iedereen aanzet tot creatieve ideeën om het coronavirus te bestrijden. Eén van de acties is #MakersAgainstCorona, zij maken onder meer gelaatsbeschermers. Door die aan te kopen steunt de gemeente Puurs-Sint-Amands de actie die gecoördineerd wordt door Klein-Brabanders Pieter en Stijn De Mil. Burgemeester Koen Van den Heuvel: "We hebben vijfhonderd exemplaren besteld. Driehonderd daarvan verdelen we onder onze eigen medewerkers van de woonzorgcentra en de thuiszorgdiensten. De overige tweehonderd gelaatsbeschermers schenken we aan onze lokale professionals zoals tandartsen, dokters en begrafenisondernemers."

5.000 chirurgische mondmaskers

De bedeling van de gelaatsbeschermers verloopt via Wijhelpenmee, een platform dat zich inzet om beschermmateriaal tot bij de juiste personen te krijgen. Daarvoor hebben we een distributiecentrum opgericht in onze gemeente. We bezorgen hen trouwens ook nog vijfduizend chirurgische mondmaskers die we aankochten en zonet ontvangen hebben."

Meer info?

Contactformulier