Puurse Seren (17) brengt eerste roman uit

9
nov
2020

Amper zeventien is ze: maar Seren Goeman uit Puurs heeft nu al haar eerste roman in handen. Met ‘Kartonnen sterren’ brengt ze het verhaal van een meisje dat zich niet altijd even top voelt in de harde tienerwereld.

Vanwaar komt je passie voor schrijven?

“Moeilijk te verklaren, ik doe het gewoon heel graag. Al van kleins af ben ik daarmee bezig. Op mijn twaalfde verscheen mijn eerste boek ‘Het laatste wat ik zag’. En op school doe ik niets liever dan papers schrijven. Dat schrijven is een deel van mezelf, iets waar ik me goed bij voel.”

Vertel eens iets over je nieuwste boek

“Ik omschrijf het als een feelgoodtienerroman. Het gaat over een meisje dat problemen heeft met haar papa en zich niet zo goed voelt in de tienerwereld. Plots wordt ze verliefd op een jongen. Hoe dat afloopt ga ik natuurlijk niet verklappen. Ik bedacht het verhaal in de zomer van 2019 en ben dan beginnen schrijven. Dat resulteerde in een manuscript van tweehonderd pagina’s.”

Hoe kom je van een manuscript tot een echt boek?

“Mijn mama stapte met het manuscript naar Hamley Books, een uitgeverij in Sint-Amands. Bezielster Sandra gaf een dag later al groen licht om het uit te brengen. Onder de vleugels van een ervaren redactrice heb ik het manuscript grondig herwerkt. Het voordeel van de coronalockdown was dat ik extra veel tijd had voor mijn boek, anders was het nu nog altijd niet klaar geweest denk ik.”

 

“Van schrijven wil ik niet mijn beroep maken, want dan wordt het een verplichting.”

 

Je zit in het laatste middelbaar. Wat brengt de toekomst?

“Momenteel volg ik humane wetenschappen in Sjabi. Voor volgend jaar ligt alles nog open: de ene keer denk ik Rechten, de andere keer Journalistiek. Maar ik weet wel al zeker dat ik van boeken schrijven niet mijn beroep wil maken. Want dan wordt schrijven een verplichting. Ik wil het alleen doen wanneer ik voel dat de inspiratie er is.”

Lees je zelf graag en veel?

“Ik moet toegeven dat ik niet zo’n fanatieke lezer ben. Maar via mijn uitgeverij heb ik wel écht goeie boeken leren kennen. Zoals ‘De perfecte moeder’ van Ester Boek, een verhaal over twee jonge vrouwen die niet kunnen ontsnappen in de wereld waarin ze opgroeien. Dat is bangelijk goed. Als je niet zo graag leest, moet je dit boek tóch eens een kans geven en je zult zien dat lezen wel tof kan zijn.”

En welk werk mogen we nog van jou verwachten?

“Ik ben volop bezig aan mijn tweede roman. Het is de bedoeling dat mijn manuscript klaar is tegen februari. Maar ik heb het superdruk, dus ik weet nog niet of ik die deadline haal.”

Seren Goeman uit Puurs

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.