Recyclagepark

Raadpleeg nu

Er zijn twee recyclageparken: Lichterveld (Puurs) en Hemelrijken (Sint-Amands).

Beide mogen door alle inwoners van Puurs-Sint-Amands bezocht worden. Sommige afvalfracties zijn te betalen (zie 'Afvaltarieven' voor Lichterveld en www.ivarem.be voor Hemelrijken).

Voorwaarden

​In beide kunnen alle inwoners, diensten, verenigingen en scholen terecht. Lichterveld staat ook open voor bedrijven met vestiging in Puurs-Sint-Amands, tegen betaling, en mits voorafgaandelijke registratie via de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Regeling voor tweede verblijven:

Recyclagepark Hemelrijken (Sint-Amands) – via Ivarem (0800 90 441):

Particulieren die verblijven in de gemeente of er een (tweede) verblijf/woning hebben, maar er niet zijn ingeschreven, kunnen ook toegang verkrijgen tot het recyclagepark na aankoop van een toegangskaart van 10 euro, betaling van 5 euro per bezoek en het voorleggen van een document dat het verblijf in de gemeente aantoont.

Recyclagepark Lichterveld (Puurs) – via milieudienst

Particulieren die verblijven in de gemeente of er een (tweede) verblijf/woning hebben, maar er niet zijn ingeschreven, kunnen ook toegang krijgen tot het recyclagepark na voorafgaande registratie bij de milieudienst (Hoogstraat 29, Puurs) en betaling van 5 euro per bezoek.Procedure

​De recyclageparken zijn enkel toegankelijk met je e-ID of met een bijzondere toegangskaart als je geen e-ID hebt.

Bedrag

​Betalen kan enkel met Bancontact.

Regelgeving

Aandachtspunten

​- Sorteer vooraf bij je thuis, dat levert een vlotter bezoek aan het recyclagepark op. Leg de afvalfracties die je eerst wil aanbieden bovenop.

- Heb je meerdere afvalfracties voor de betaalzone, rij dan meerdere keren in en uit deze zone, zonder onderbreking (zoniet is er kans dat je de gratis afvalfracties ook betaalt).

- Aan de weegbrug stapt iedereen uit, ook de passagiers.

- Heb je twijfel of vragen, raadpleeg dan de parkwachters.

- Wie het recyclagepark verlaat zonder betalen, kan de verdere toegang ontzegd worden en kan gerechtelijk vervolgd worden.

Raadpleeg nu

Contactinformatie

Meer info?

Contactformulier