Samen overstromingsrisico’s beperken

3
mei
2019

Daarin engageren we ons om maatregelen te zoeken die het overstromingsrisico verminderen.

Gemeente ondertekent charter
In 2007 en 2011 trad de Vliet-Molenbeek na zware regenbuien buiten zijn oevers. Gevolg? Verschillende inwoners kampten met wateroverlast. Absoluut te vermijden. Daarom namen we al heel wat maatregelen om het overstromingsgevaar te beperken. Op 26 maart gingen we nog een stap verder, want toen ondertekende waarnemend burgemeester Peter Van Hoeymissen een charter om de overstromingsproblematiek in onze regio aan te pakken.

Doe mee met het participatietraject
Maar de overheid kan het niet alleen. Maatregelen en oplossingen moeten gedragen worden door jou, door verenigingen, door bedrijven. Daarom start de Vlaamse Milieu­maatschappij een participatietraject op waarin jij volop inspraak hebt. Draaischijf van de interactie is de website vliet-molenbeek.riviercontract.be. Wat valt er allemaal te doen?

  • Test hoe groot de overstromingskans is in jouw buurt.
  • Deel je ideeën en oplossingen met andere bezoekers.
  • Giet de suggesties zelf in concrete en haalbare acties.

Begin 2020 volgt er een feestelijk slotevent waarop we de beste ideeën voorstellen. Op het einde van het traject leggen we dan de engagementen van alle betrokkenen vast in een riviercontract. Dat vormt de rode draad om het overstromingsrisico in de vallei van de Vliet-Molenbeek te verminderen.

Welkom op het startevent
Online je suggesties delen is leuk. Maar samen brainstormen is dat ook! Kom daarom op maandag 13 mei naar ons startevent. Je overlegt er met andere inwoners, de gemeente, waterbeheerders en andere betrokkenen.

Schrijf je in op vliet-molenbeek.riviercontract.be. En teken om 19u present in zaal Spil van cc Binder (Forum 9, Puurs-Sint-Amands).

Meer info?

Contactformulier