Sportpark De Schans: fit met The Cross

28
aug
2019

Puurs-Sint-Amands bouwt volop aan sportpark De Schans. In dit infomagazine stellen we telkens een sportvereniging voor die er haar intrek neemt. Deze keer is het de beurt aan The Cross, een van de zeven boetieks van gezondheidscentrum MovePassion. Initiatiefnemer en personal coach Hin Njoo staat klaar om iedereen met open armen te ontvangen.

“The Cross is echt een droom die uitkomt. Ik werk al jaren in verschillende Antwerpse fitnesszaken, stuk voor stuk moderne gyms met een eigen specialiteit. En nu open ik mijn eigen sportboetiek!”

PSSST, Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief 

En waarin specialiseren jullie zich?

“Crossfit en gevechtssport. Ik heb 24 jaar Kyokushinkai Karate beoefend, een moderne en harde karatestijl. Verder geef ik les in boksen en kickboksen. Die gevechtssporten wil ik met The Cross voor iedereen toegankelijk maken. Want ze zijn de ideale work-out: je oefent tegelijkertijd je kracht, souplesse en doorzettingsvermogen. En we gaan zeker niet met elkaar op de vuist: we focussen vooral op techniek en finesse. De combinatie met crossfit is perfect voor mannen en vrouwen die hun volledige lichaam willen trainen of enkele verdedigingstechnieken onder de knie willen krijgen.”

Hoe kwamen jullie bij MovePassion terecht?

“Ik ken Frank Janssens – de bezieler van MovePassion – al een tijdje. Ik heb mijn examen van personal trainer bij hem afgelegd en mijn visie en manier van lesgeven spraken hem aan. Toen hij me voorstelde om mee in de MovePassion-boot te stappen, was ik meteen enthousiast. Want De Schans is echt een mooie locatie. En we zijn als fitnesszaak ook redelijk uniek in de regio.”

 

“The Cross is dynamisch, er valt ontzettend veel te beleven. Geen klassieke fitness dus.”

 

“Na Franks voorstel hebben we twee jaar gebrainstormd over onze rol binnen MovePassion. We bezochten verschillende fitnessen in Londen en New York en vonden zelfs inspiratie in Azië. We focusten ons vooral op de ideeën en toestellen die bij onze visie pasten. En zo ontstond het concept van The Cross.”

Jullie hebben zo te horen een hele weg afgelegd. Was het zwaar?

“We hebben veel werk verricht, dat klopt. Want we wilden geen klassieke fitness waar je even op de loopband traint en dan weer naar huis vertrekt. The Cross is dynamisch, er valt ontzettend veel te beleven. Daarom hebben we voldoende tijd genomen voor de uitwerking van het concept. Alles moest kloppen, van inkleding tot fitnesstoestellen.”

“Gelukkig werken we samen met een superteam. Elke maand zitten we samen met alle partners van MovePassion om de werking te bespreken. Als groep staan we sterker in onze schoenen. Ook van de gemeente krijgen we veel steun. Dat is een fijn gevoel, want lokale verankering is erg belangrijk. Daarom kiezen we ook bewust voor trainers en coaches uit de streek.”

Op 19 augustus openden jullie al een eerste keer de deuren, maar de grote opening volgt in september. Wat mogen onze inwoners verwachten?

“Een open gym waar iedereen van ’s ochtends tot ’s avonds welkom is om te sporten. We organiseren verschillende groepslessen – waaronder crossfit, boot(y)camps, Braziliaanse jiu jitsu, aikido en kinderkarate – en werken daarvoor samen fantastische lesgevers. Eén van onze coaches is zelfs kampioen crossfit. Maar je kunt in The Cross ook terecht om in je eentje te fitnessen. In onze fitnesszaal valt er veel te ontdekken, want we kozen voor toestellen die net dat tikkeltje anders zijn.”

“Wie bij ons komt sporten, kiest een abonnement dat past bij zijn of haar interesses. Wil je deelnemen aan alle groepslessen, dan kies je voor het all-inabonnement. Focus je liever op gevechtssporten? Dan is de combat-formule perfect. Je ziet het: er is voor ieder wat wils.”

Ben je benieuwd naar de grote opening van The Cross? Hou dan zeker de website www.the-cross.be in de gaten. Of surf naar de Facebook- of Instagram-pagina van The Cross Puurs.

Meer info?

Contactformulier