Sportpark De Schans Iedereen gezond met MovePassion

De gemeente Puurs-Sint-Amands bouwt aan een nieuw sportpark De Schans. Wij stellen gezondheidscentrum MovePassion voor. Zij nemen er hun intrek. Bezieler Frank Janssens licht zijn project enthousiast toe. 

Wat doet MovePassion precies?  

MovePassion is een uniek concept in België. In De Schans zullen we zeven fitness- en gezondheidsbedrijven herbergenGO-FiT 2.0, The Cross, De Mat, Yoga Puurs-Sint-Amands, Healthy Food, Sportmedisch Centrum Puurs-Sint-Amands en het MovePassion Opleidingscentrum. Elk bedrijf huurt bij ons een ruimte. En richt die naar eigen smaak en behoeftes in. Wat ons bindt? Onze passie voor beweging. Ons hart voor mensen. En onze open blik naar de wereld. Kortom: de MovePassion-visie.” 

 We werken bewust enkel samen met topexperts. Zodat MovePassion voor iedereen kwaliteit biedt. Je kunt bij ons onder andere terecht voor yoga en mindfulness, crossfight en bootcamp, personal training en voedingsadvies. Wij zetten iedereen in beweging. Ongeacht leeftijd of ervaring. Senioren zijn welkom tijdens onze groepslessen voor 60-plussers. En voor kinderen bieden we onder andere yoga en martial arts aan.” 

Voor die martial arts hebben jullie een bijzonder plekje voorzien in MovePassion. 

“Klopt. MovePassion investeert in een dojo, een volledig uitgeruste zaal voor Japanse zelfverdedigingskunsten en gevechtssporten. Onder andere judoclub Oni Puurs zal hier haar lessen organiseren.” 

Jullie hebben ook oog voor personen met medische problemen. Hoe pakken jullie dat aan? 

In mijn fitnessclub GO-FiT Bornem werk ik al jaren samen met het plaatselijke ziekenhuis. Samen ondersteunen we patiënten tijdens hun behandeling of revalidatie. Die lijn wil ik met MovePassion doortrekken. Ik ben nu in gesprek met de ziekenhuizen van Willebroek en Mechelen. En onderzoek hoe we onder meer diabetici en mensen in kankerbehandeling of –revalidatie kunnen ondersteunen. 

“Onze infrastructuur is trouwens ook aangepast aan de noden van mensen met een beperking. Want we willen dat iedereen zich bij MovePassion welkom voelt.” 

Waarom kiezen jullie voor De Schans als locatie? 

“Het is erg moeilijk om zo’n groot project als MovePassion te huisvesten. In De Schans hebben we een oppervlakte van maar liefst 2800 m². Dat biedt enorm veel mogelijkheden. Zo werken we nu samen met zeven topbedrijven. En beschikken we over een leslokaal dat we op termijn ook aan bedrijven kunnen verhuren.” 

“Bovendien vonden we in de gemeente een uitstekende partner. De samenwerking verloopt erg vlot. We worden regelmatig uitgenodigd voor opvolgmeetings en houden zo de vinger aan de pols.” 

Het is nog even wachten op De Schans. En dus ook op MovePassion. Kunnen we jullie werkzaamheden volgen? 

“Absoluut. MovePassion heeft een eigen Facebook-pagina. En vanaf januari gaat onze website www.movepassion.be online. Daar posten we regelmatig foto’s en nieuwtjes. Hou die website dus zeker in de gaten!” 

 “We zijn trouwens op zoek naar ambitieuze bewegings- en gezondheidsspecialisten die bij MovePassion aan de slag willen gaan. Wie geïnteresseerd is, mag zeker contact opnemen via Frank@movepassion.be.” 

Over sportpark De Schans 

Binnenkort is Puurs-Sint-Amands weer een troef rijker. De Schans wordt een multifunctionele sportsite waar verschillende sportclubs hun intrek nemen. Onder andere onze lokale voetbalclubs, tennisclub T.C. De Hasselt, pony- en ruitervereniging Hippique en de turnclubs Verto Puurse Turnkringen en Ambitious Pro Gymnastics tekenden al voor een plekje in het sportpark. 

Waar je De Schans precies vindt? In de Lichterstraat in Kalfort. Vlakbij de A12 en de N16. En makkelijk bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. Een ideale locatie dus voor de inwoners van Puurs-Sint-Amands. En ook aantrekkelijk voor sporters buiten de gemeente.  

Meer info?

Contactformulier