Sportpark De Schans - Tennis, padel en petanque bij TC De Hasselt

28
feb
2019

Puurs-Sint-Amands bouwt aan sportpark De Schans. In deze PSSST maak je telkens kennis met een vereniging die er haar intrek neemt. Deze keer is het de beurt aan TC De Hasselt. Voorzitter Bart Winters doet de plannen van de tennisclub uit de doeken. 

In 1986 streek TC De Hasselt neer in de Guido Gezellelaan. Bart was erbij vanaf het prille begin. Vandaag is hij naast voorzitter nog altijd speler én lesgever. Liefst 560 leden vergezellen hem. Zij sporten het hele jaar door op de vier buiten- en drie binnenterreinen van de club. 

Waarom maken jullie de oversteek naar De Schans? 

“Omdat we er veel meer ruimte hebben. Er komen elf tennispleinen: zeven buiten, vier binnen. Een prachtlocatie voor onze nieuwe tennisschool Play On! waarmee we deze zomer al starten op de huidige club. En dat onder leiding van Cindy De Leeuw, een A-trainster met internationale ervaring. In het verleden moesten we jeugdtoppers laten gaan omdat we te weinig trainingsuren konden aanbieden. Met de nieuwe aanpak én accommodatie komt daar eindelijk verandering in. Lokale helden voortbrengen, dát is onze ambitie.” 

“Natuurlijk is iedereen van harte welkom in de club, ongeacht je niveau. Binnenkort starten we op onze huidige locatie trouwens ook met een tennisaanbod voor personen met een fysieke of mentale beperking. Een project dat we in De Schans nog willen uitbreiden.” 

“Lokale helden voortbrengen, dát is onze ambitie.” 

In het nieuwe sportpark bieden jullie ook padel en petanque aan. Van waar die keuze? 

“Padel is een mix tussen tennis en squash, je speelt het in een glazen kooi. In Spanje is het al jaren razend populair. Op onze jaarlijkse tennisstage daar werd de sport door ons getest en goedgekeurd. Zo waren wij een van de eerste clubs in Vlaanderen die padel aanboden. Ons terrein nu is zeer gegeerd, daarom leggen we in de Guido Gezellelaan nog een tweede aan. Voor de twee zomers die ons daar nog resten, zetten we nog een volwaardige padelwerking op: met trainingen, competitie en interclub. In De Schans zullen we dan – naar ieders tevredenheid – vier padelvelden ter beschikking hebben.”  

“En inderdaad, ook petanque behoort straks tot ons aanbod. Dat sluit perfect aan bij de visie van onze club: wie lid wordt, moet dat levenslang kunnen blijven. Laat de conditie het niet meer toe om te tennissen of padellen? Dan kun je nog altijd bij ons petanquen. Dankzij de vier binnen- en acht buitenbanen zelfs het hele jaar door.” 

Vanaf wanneer vinden we jullie in De Schans? 

“We hopen tegen het najaar van 2020. De bouwaanvraag is alvast binnen. Als alles goed gaat, starten de werken deze zomer. Dan hebben we een dik jaar om alles te bouwen. Natuurlijk geen club zonder clubhuís. De Puurse architect Bruno Callaert creëerde een tof ontwerp. Zo zullen we onze kantine met wanden kunnen opsplitsen in meerdere ruimtes, handig bijvoorbeeld als de lokale bridgeclub op bezoek is.” 

“Uiteraard volgen we de nieuwste bouwvoorschriften – denk aan stevige isolatie. Want ook al zal onze beschikbare ruimte 30% groter zijn, toch zullen onze energiekosten voor de helft dalen. We helpen ook graag anderen om groen te zijn. Zo onderhandelen we momenteel met lokale bedrijven om ons dak ter beschikking te stellen voor hun zonnepanelen.” 

Kijk je uit naar de toekomst? 

“Absoluut, de verhuis naar De Schans is een sleutelmoment voor onze club. Daarom maken we van de gelegenheid gebruik om ons een nieuwe identiteit aan te meten. Er komt een nieuw logo én een nieuwe naam. ‘TC De Hasselt’ werd ooit gekozen omdat er op de huidige locatie een hazelaar staat, maar de naam zorgt voor verwarring met de Limburgse hoofdstad. We zijn nu volop aan het brainstormen om een nieuw merk neer te zetten, wordt vervolgd!” 

Meer info?

Contactformulier