Toerist in eigen gemeente

4
jul
2019

Niets leukers dan er ’s zomers op uit trekken met je tweewieler. Wind in de haren, zon op je gezicht. De fietsknooppunten wijzen je de weg. En wij verklappen je hier de leukste stopplaatsen.

Kaai

Een pareltje in onze gemeente is de kaai in Sint-Amands. Je hebt er een waanzinnig uitzicht op de breedste bocht van de Schelde. Vlij je neer op een bankje. Sta stil bij het graf van Emile Verharen. En laat je varen door de veerboot. Tip: bezoek de kaai bij zonsondergang en zie hoe het water zich hult in een roze gloed.

Kaai, Sint-Amands

 

Spoorlijn 52

Tussen Sint-Amands en Puurs loopt een oude spoorlijn die niet meer in gebruik is. Bol met je tweewieler op het paadje ernaast en geniet van een hemelse rust tussen de velden. Maïsplanten wiegen heen en weer, koeien grazen. Moe? Spring op de toeristische stoom­trein die elke zomerse zondag uitrukt. Op- en afstappen kan in Sint-Amands en Oppuurs. Je fiets mag gratis mee.

Tussen Sint-Amands en Puurs

 

Sint-Pietersburcht

Ga je met het hele gezin op stap? Hou dan halt aan Sint-Pietersburcht. In de schaduw van het fort ligt een prachtig speelparadijs. Je kinderen amuseren zich in de zandbak en klauteren vrolijk van het ene naar het andere speeltuig. In de bloemenweide, moeras­vijver en vleermuizenbunker leren ze bij over de natuur. Jij geniet ondertussen van een drankje op het gezellige terras.

Scheeveld 18, Puurs

 

Park Fort Liezele

New York heeft zijn Central Park. Berlijn zijn Tiergarten. Londen zijn Hyde Park. En Puurs-Sint-Amands? Zijn Park Fort Liezele. Je vindt het landschapspark tussen JOC WIJland en Fort Liezele. In deze groene oase kom je helemaal tot rust. Spreid je pick­nicklaken en geniet van al dat lekkers in je mandje. Toe aan wat verkoeling? De water­speeltuin is verfrissend voor jong en oud.

Fortbaan, Puurs

Bar Baraque

Van 14 juli tot 15 augustus slaat Bar Baraque zijn tenten op in het park. Elke zondag en donderdag zorgt deze zomerbar voor een instant vakantiegevoel. Er is drank, muziek en een resem activiteiten. Wat dacht je van een kubbtoernooi of een initiatie tango?

Fort Liezele

Ben je in het Park Fort Liezele? Stap meteen eens binnen in het fort zelf. Deze betonnen mastodont – met bouwjaar 1908 – is een van de best bewaarde forten in onze provincie. De museumzalen katapulteren je terug naar de tijd van toen. En fortcafé De Batterie lest je dorst: zowel binnen als buiten is het er aangenaam vertoeven.

Fortbaan, Puurs

 

Lotte’s hoeve-ijs

Geen zomer zonder ijsjes. Je smaakvol bolletje verkoeling vind je in Liezele. Christel Roelands draait er elke dag vers ijs met hoevemelk van het eigen melkveebedrijf. Artisanaler wordt het niet. Bestel je favoriete smaak aan de scheptoog en installeer je in het authentieke hoevedecor.

Achterheide 13, Liezele

 

Volg de knooppunten!

Dankzij het fietsknooppuntennetwerk vind je overal gemakkelijk je weg. Stel thuis je route samen op www.vlaanderen-fietsland.be. Of koop je knooppuntenkaart in ons toeristisch infopunt op de Kaai of in Fort Liezele.

Meer info?

Contactformulier