Verlenging van de maatregelen t.e.m. 3 mei

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 15 april werden verschillende beslissingen genomen gebaseerd op de adviezen van de experten.

De inperkingsmaatregelen worden verlengd tot en met 3 mei

  • Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen de deuren opnieuw openen, onder dezelfde voorwaarden dan de voedingswinkels.
  • Bewoners van residentiële voorzieningen (woonzorgcentra / centra voor personen met een handicap) kunnen opnieuw bezoek ontvangen van een vooraf aangeduide persoon, op voorwaarde dat deze persoon de laatste twee weken geen symptomen van ziekte heeft gehad en het telkens om dezelfde persoon gaat. Deze maatregel geldt ook voor personen die geïsoleerd zijn en zich niet kunnen verplaatsen.

Voorgenoemde maatregelen betekenen geenzins een versoepeling van de andere maatregelen. De maatregelen dienen zoals steeds nagevolgd te worden en dit zal nog steeds gecontroleerd en gesanctioneerd worden door de politiediensten. We zitten dus zeker nog niet in het stadium van een zogenaamde terugkeer.

Op korte termijn zal de Nationale Veiligheidsraad zich uitspreken over de analyses en voorstellen van de groep die belast is met de exitstrategie, onder meer over de juiste timing en de voorwaarden voor de geleidelijke heropening van de winkels en horecazaken, maar ook over de aanpak van scholen, stages, jeugdbewegingen en reizen. Het staat al vast dat er vóór eind augustus geen massa-evenementen zoals festivals kunnen worden georganiseerd.

Wat de bedrijfswereld betreft, blijven de huidige regels van toepassing. Telewerken moet nog enige tijd de voorkeur blijven krijgen.

Meer info?

Contactformulier