Welkom in onze lokale dienstencentra

19
dec
2022

Onze gemeente telt enkele lokale dienstencentra. Vraag jij je ook af wie daar terecht kan? En wat er dan te beleven valt? Tijd voor antwoorden! 

 

Wat is een lokaal dienstencentrum? 

Een lokaal dienstencentrum is een ontmoetingsplaats én een gemeentelijk antennepunt in jouw buurt. Je kunt er deelnemen aan activiteiten, mag er gebruikmaken van onze dienstverlening en krijgt er een antwoord op je hulpvragen. En … je bent er ook gewoon welkom voor een babbel! 

De deuren staan open voor iedereen. Maar er gaat speciale aandacht naar ouderen in kwetsbare situaties. Want één van de belangrijkste taken van de dienstencentra is ervoor zorgen dat zij langer thuis kunnen blijven wonen. 

 

Een waaier aan activiteiten 

In de dienstencentra kun je deelnemen aan heel wat activiteiten. Altijd met de bedoeling om mensen samen te brengen, maar telkens met verrassende en diverse inhoud. Volg een cursus bloemschikken, leer een nieuwe taal, speel petanque, leg een kaartje, ... In het uitgebreide programma vind je zeker een activiteit die helemaal bij je past. 

Eén keer per maand brengen we onze oudere buurtbewoners ook samen op de thuiszitnamiddag: voor een gezellige babbel bij koffie en een lekker stukje gebak. 

In het dienstencentrum kun je ook: 

  • de krant komen lezen  
  • een warme maaltijd komen eten (op bestelling) 
  • je voeten laten verzorgen bij de pedicure (op afspraak) 
  • vragen stellen aan de computercoach (op afspraak) 
  • vuilzakken, tickets van cc Binder en andere zaken aankopen 

 

Een antwoord op je vragen 

Zit je met een zorgvraag? Stel ze in onze lokale dienstencentra. Want daar staat wekelijks een thuiszorgcoördinator voor je klaar. Die geeft ondersteuning bij: zorgnoden, financiële zorgen, nood aan sociaal contact, ... De thuiszorgcoördinator luistert, helpt je op weg of brengt je in contact met de juiste instantie. 

Dienstecentra

 

Waar? 

  • Lokaal dienstencentrum de Nieuwe Ark: Kerkstraat 34, Ruisbroek 
  • Lokaal dienstencentrum Paepenheide: Beenhouwerstraat 3, Breendonk 
  • Dienstencentrumwerking Puurs (Sociaal Huis): Palingstraat 48, Puurs 

Belangrijk: in álle woonkernen organiseren we vanuit de dienstencentrumwerking projecten. Zo gaan vrijwilligers op huisbezoek bij tachtigplussers. En organiseerden we ‘Soep met Babbeltjes’: inwoners waren aan de soepmobiel welkom voor een tas soep en een babbel met de buren. Want zorgen voor verbinding is waarvoor de dienstencentra staan. 

 

Bedankt, vrijwilligers! 

Wist je dat meer dan tachtig vrijwilligers hun schouders zetten onder heel wat projecten en activiteiten die we in de dienstencentra organiseren? Bedankt!  

Als je ook een handje wil helpen, geef dan gerust een seintje: info@puursam.be of 03 203 27 00. 

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.