Adreswijziging

​​​​​​Ben je verhuisd? Dan moet je je nieuwe adres binnen de 8 werkdagen aangeven bij de dienst burgerzaken van je nieuwe stad of gemeente. Ook als je binnen dezelfde gemeente bent verhuisd!

Voorwaarden

  • ​Je bent in het bezit van een geldig identiteitsbewijs met rijksregisternummer. 
  • Je bent al effectief verhuisd. 

Wil je de adreswijziging van een volledig gezin doorgeven? Dan moet je de referentiepersoon of een meerderjarig gezinslid zijn.

Procedure

1. Meld de adreswijziging

Meld de adreswijziging via ons digitaal loket of maak een afspraak.

Elk meerderjarig gezinslid (18+) kan de aangifte doen, voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen. Woon je op het moment van de aanvraag op verschillende adressen, dan dien je elk apart een adreswijziging aan te vragen.

Verlaat een niet-ontvoogde minderjarige de verblijfplaats van zijn ouders voor het eerst om zijn hoofdverblijf ergens anders te vestigen? Dan moet hij vergezeld zijn door iemand met ouderlijk gezag. 

​2. Krijg bezoek van de wijkagent

Na de aangifte controleert een wijkagent of je werkelijk op het aangegeven adres woont. Na deze controle word je ingeschreven op het nieuwe adres.

​3. Laat je identiteitskaart aanpassen

Maak een afspraak​ in het gemeentehuis om je identiteitskaart te laten aanpassen nadat je bericht kreeg van de dienst burgerzaken. Neem je elektronische identiteitskaart en pincode mee. 

4. Update je Itsme-account: Wanneer je bent verhuisd dien je ook je adres in je Itsme-account te updaten. Dit kan hier.  

5. Verwittig andere instanties

Je kunt nu ook andere instanties laten weten dat je adres is gewijzigd. 

Meebrengen

​Je elektronische identiteitskaart met pincode

Bedrag

​Deze dienstverlening is gratis.

Contactinformatie