Badgelegenheid

​​​​​​​Heb je thuis geen douche of bad? Of wordt het te moeilijk om zelfstandig je ligbad te gebruiken? Klop dan gerust aan bij de dienstencentra.

In dienstencentrum de Nieuwe Ark kun je gebruik maken van een douche. En in "Het Erf" vind je een aangepast hooglaagbad inclusief badlift. 

Voorwaarden

Je bent inwoner van Puurs-Sint-Amands. 

Procedure

  • ​Maak je graag gebruik van het hooglaagbad in "Het Erf"​? Neem dan tijdens de kantooruren telefonisch contact op met woonzorgcentrum Sint Pieter via 03 890 15 30. 

  • Wil je douchen in de Nieuwe Ark? Maak dan tijdens de kantooruren een afspraak via 03 203 27 73.

Meebrengen

  • ​Handdoek 
  • Toiletgerief

Bedrag

​Je betaalt 2,00 euro​ om de badkamer te gebruiken. Na elk badmoment betaal je dit bedrag cash aan de balie van het woonzorgcentrum Sint-Pieter of aan het onthaal van de Nieuwe Ark. 

Bijkomende informatie

Heb je bij het baden extra hulp nodig? Neem dan contact op met:

  • je thuisverpleging. Misschien zijn zij bereid om die service aan te bieden.
  • de dienst Gezinszorg van het OCMW Puurs-Sint-Amands. De medewerkers van die dienst berekenen de uurbijdrage op basis van je inkomen en je gezinssamenstelling volgens een vaste bijdrageschaal van de Vlaamse Overheid. Start de dienst ondersteuning op? Dan komt een van de medewerkers bij jou thuis langs om als kennismaking vier uur gezinszorg te verlenen. Nadien kan de verzorgende voor kortere periodes hulp bieden, afhankelijk van jouw noden. ​

Contactinformatie