Deze actie is nu afgelopen. Bestelde u een boom? Dan kan u deze komen ophalen op zaterdag 26 november 2022 van 8u-13u, in het Gemeentemagazijn te Sint-Amands (Hemelrijken 11). Zorg voor aangepast vervoer.

Bomenactie

Ondersteund door het Lokaal Energie- en Klimaatpact zet het gemeentebestuur voor de eerste keer in 2022 een bomenactie op poten. De actie heeft als doel onze gemeente verder te vergroenen door 1 gratis boom per adres aan te bieden. 

Je kan kiezen uit een boom voor een grotere of kleinere tuin, of een fruitboom. Bij de aangeboden soorten wordt aandacht geschonken aan de promotie van inheemse bomen,alsook bomen die bijen en vogels lokken. Bij ophaling zijn de middelgrote en grote bomen tussen 250 cm en 300 cm groot (met een voldoende flexibele stam om in een ruime personenwagen te passen), en de fruitbomen tussen 100 cm en 150 cm. De bomen worden met blote wortel aangeboden om een succesvolle heraanplanting te verzekeren.

Het gemeentebestuur en het Lokaal Energie- en Klimaatpact subsidiëren deze bedeling van 1 gratis boom per adres voor 100%.

Voorwaarden

Deze actie is enkel geldig voor inwoners van Puurs-Sint-Amands. Per adres kan maximum één boom besteld worden.

Procedure

  • Bestel je gratis boom van 1 september tot 15 oktober 2022
  • Je vindt vanaf september het keuzeformulier met de boomsoorten en de brochure op de website en aan de onthaalbalies.
  • De bedeling vindt plaats op zaterdag 26 november 2022 van 8u00-13u, in het Gemeentemagazijn te Sint-Amands (Hemelrijken 11). 

Bedrag

​De bomen worden volledig gratis aangeboden. 
Er is keuze tussen bomen van verschillende grootte, afhankelijk van de tuinoppervlakte.

Aandachtspunten

​Zorg bij de ophaling van jouw boom voor aangepast vervoer. De middelgrote en grote bomen zijn bij ophaling tussen de 250 cm en 300 cm groot (met een voldoende flexibele stam om in een ruime personenwagen te passen), en de fruitbomen tussen de 100 cm en 150 cm. De bomen worden met blote wortel aangeboden.

Indien u niet aanwezig kan zijn, vraag aan iemand anders om de boom in uw naam op te halen. 

Bijkomende informatie

  • Bestel hier digitaal tussen 1 september en 15 oktober 2022.
  • De brochure met een beschrijving van de verschillende boomsoorten kan u hier raadplegen.

Contactinformatie