COVID-19-herfstbooster vanaf 13 september

22
aug
2022

Om ons te beschermen tegen een mogelijke nieuwe besmettingsgolf deze winter adviseerde de Hoge Gezondheidsraad en de Task Force een nieuwe vaccinatie tegen Covid-19. Daarop besliste de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid om vanaf begin september een “herfstbooster” aan te bieden.  

Uitnodigingen 

Waarschijnlijk prikken we binnenkort aangepaste vaccins. Maar dit keurt het EMA al dan niet goed begin september. Dan kunnen de aangepaste vaccins geleverd worden.

Zodra dit duidelijk is, verstuurt het vaccinatiepunt N16 de uitnodigingen. Dus niet vanaf deze week (week van 22 augustus) zoals de algemene media schrijven. Ook heel wat andere vaccinatiecentra in Vlaanderen zullen zo te werk gaan. Je ontvangt je uitnodiging via post, e-box of burgerprofiel en via e-mail als je adres gekend is. Het is dus momenteel niet zinvol om over de uitnodiging contact op te nemen met het callcenter.  

Herfstboosters

De risicogroepen, 65+ en personen met verlaagde immuniteit, en de zorgsector worden eerst uitgenodigd. Daarna volgen, in dalende leeftijd, alle 18+’ers die zich eerder al lieten vaccineren met minstens een basisvaccinatie. Tussen de laatste vaccinatie en de herfstbooster moet minstens 3 maanden tijd zijn.  

Nieuw vaccinatiepunt

Voor deze herfstbooster verhuist het huidige vaccinatiepunt in de huisartsenwachtpost langs de N16 opnieuw naar een volwaardig vaccinatiecentrum voor de inwoners van Puurs-Sint-Amands, Bornem én Willebroek. 

Vanaf 13 september haal je je herfstbooster in het Gymcenter in het Sportpark De Schans, Lichterstraat 70, 2870 Puurs-Sint-Amands. Deze locatie heeft heel wat parkeergelegenheid en is vlot bereikbaar met De Lijn (buslijn 260 met halte Lichterveld, voor de deur).

Het nieuwe vaccinatiepunt zal open zijn op dinsdag, woensdag en donderdag van 9u tot 21u, nog tot half oktober. 

Meer info of vragen?

Op www.puurs-sint-amands.be/vaccinatiecentrum-klein-brabant vind je heel wat informatie.  Je kan het vaccinatiepunt ook telefonisch bereiken tijdens de openingsuren via 03 203 27 02 of via een mailtje naar vaccinatie@elzkbv.be.

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.