Den Amandus zit in een nieuw jasje

27
feb
2023
Den Amandus zit in een nieuw jasje

Ooit al in Den Amandus geweest? Het restaurant aan de Schelde is al meer dan dertig jaar een voltreffer. Sinds kort is het in handen van horecaondernemer Mark Van den Broeck (50). De zaak kreeg een opgefrist interieur maar behoudt zijn typische gerechten. 

Wat mogen we verwachten in de vernieuwde zaak? 

“Veel van het oude vertrouwde. Den Amandus wás al toonaangevend, dus wij zetten verder in op die troeven. Men komt hier van heinde en ver voor de paling in ’t groen en de grillspecialiteiten. Dat blijven we dus zeker serveren. Al verhuist de grill van de zaal naar de keuken, maar wees gerust: je zult ‘m nog altijd kunnen zien. Ook de vertrouwde ploeg medewerkers blijft op post, aangevuld met extra krachten.” 

“Een blikvanger buiten was de uitgebreide speelzone voor de jongste bezoekers. Die maken we nog aantrekkelijker met een speeltuig in de vorm van een schip.”   

“De paling in ’t groen en grillgerechten blijven we serveren.” 

Zijn er nog veranderingen? 

“We hebben een gloednieuwe keuken geïnstalleerd en de zaal opgefrist. Tafelen doe je hier voortaan dus in een nieuw interieur, zelf bedacht door mijn vrouw en ik. Maar verwacht geen té hippe toestanden, we kozen bewust voor een rustige sfeer die past bij de unieke ligging langs het water.” 

“Ook nog nieuw zijn onze openingsdagen. De vorige eigenaars waren aan het afbouwen en hielden de deuren gesloten in het weekend. Wij gooien ze dan met veel plezier weer open. We zijn trouwens doorlopend open: in de namiddag is iedereen welkom voor een drankje of dessert. Bij mooi weer kun je daarvan genieten op ons terras langs de dijk.”   

“Wij gooien de deuren weer open in het weekend.” 

Waarom besloot je om Den Amandus over te nemen? 

“Het is een bekende speler in het horecalandschap. Ik leerde het restaurant meer dan dertig jaar geleden kennen toen ik er zélf werkte als jobstudent. Ook de ligging aan het water is een troef: hier passeren veel fietsers en wandelaars. Dat de gemeente met het masterplan Echo’s van de Schelde de dijk nog aangenamer zal maken, speelt alleen maar in ons voordeel. Dat typeert Puurs-Sint-Amands trouwens: innoveren én veel organiseren. Het is een groeigemeente die bruist van de activiteiten. Die positieve vibe hebben we gemeen. Daarom openden we eerder al met een gedreven team restaurant Broox in Park Fort Liezele.” 

Je bent met Den Amandus en Broox niet aan je proefstuk toe, vertel! 

“Na mijn studententijd rolde ik meteen in de horeca. Samen met mijn vrouw Hilde opende ik De poort van Cyriel, een restaurant in de voormalige hoeve van mijn grootvader in Opdorp. Daarna kwamen daar ook nog Cleophas in Dendermonde en Skov in Buggenhout bij.”  

Smaakt naar meer? Surf naar www.den-amandus.be.

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.