Eetcafé De Mouterij serveert klassiekers met een twist

Breendonk is een culinaire hotspot rijker. Want De Mouterij heeft nieuwe uitbaters: Nico Struelens (40) en Tjorven Meskens (23). De Belgisch-Franse keuken, een uitgebreide bierkaart en een Duvel-toets vormen de rode draad door hun eetcafé.
Wat staat er zoal op de kaart?
Nico: “Je kunt à la carte kiezen voor klassiekers met een twist: dat gaat van zeetong tot ribeye. En niet te vergeten: onze vol-au-vent, duidelijk één van de publieksfavorieten.”
Tjorven: “Voor wie moeilijk kan kiezen, is er een sharingmenu. Je krijgt dan twee hapjes, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en dessert. Dat concept slaat aan, mensen vinden het tof om gerechten te delen met hun tafelgenoten.”
Hoe zou je jullie stijl omschrijven?
Nico: “We brengen de Belgisch-Franse keuken: klassieke gerechten, maar modern gepresenteerd. En natuurlijk: seizoensgebonden. Belangrijk is dat we alles zelf in huis maken: van frietjes tot mayonaise. Versheid staat voorop, daarom dat onze kaart vrij beperkt is. En uiteraard gaan we voor kwaliteit, bijvoorbeeld door samen te werken met de beste lokale leveranciers.”
“Mensen vinden het tof om gerechtjes te delen met hun tafelgenoten.”
Op een steenworp hiervandaan ligt brouwerij Duvel Moortgat, eigenaar van jullie pand. Drukken jullie die stempel door in het eetcafé?
Tjorven: “Absoluut, we hebben een uitgebreide bierkaart met heel wat speciale bieren uit de stal van de brouwerij. En we verwerken het gouden gerstenat in onze gerechten – denk aan mosselen met Duvel Tripel Hop of een taco van pulled chicken met een Bolleke. Ook het interieur straalt Duvel-vibes uit.”
De zaak is nieuw voor jullie, maar de samenwerking niet. Vertel!
Nico: “We hebben jaren samengewerkt in Auberge Napoleon, een gevestigd restaurant in Meise. Het klikte zo goed, dat we samen iets wilden ondernemen. Toen we een locatie zochten, botsten we toevallig op dit pand in Breendonk. We waren direct overtuigd door de strategische ligging tussen Antwerpen en Brussel én de nabijheid van de brouwerij.”
“We willen een familiale sfeer uitstralen waar iedereen welkom is.”
Nico staat in de keuken, Tjorven bedient de zaal. Van een complementair duo gesproken!
Nico: “Ik sta al twintig jaar achter het fornuis waarvan dertien jaar bij mijn vorige werkgever, wat uitzonderlijk is in de horecawereld met veel verloop. Het doet mij ook plezier dat heel wat vaste klanten van Auberge Napoleon al naar Breendonk zijn afgezakt om ons hier verder te volgen."
Tjorven: “Ik ben dan weer helemaal in mijn nopjes in de zaal. Mensen ontvangen en een babbel doen in een gemoedelijke sfeer: dat is mijn ding.”
Jullie zijn nu enkele maanden open. Hoe bevalt het?
Tjorven: “Wij voelen ons al helemaal thuis. De Breendonkenaren ontvingen ons met open armen. Zelfs toen we nog aan het renoveren waren, kwamen ze ons al verwelkomen. Ondertussen hebben we veel vaste klanten die wekelijks of zelfs dagelijks terugkeren."
Nico: “Dat komt omdat het eetcafé ook een ontmoetingsplek is. We willen een familiale sfeer uitstralen waar iedereen welkom is. Je bent trouwens niet verplicht om te eten, ook alleen iets drinken kan. Bij mooi weer zit je daarvoor goed op ons zonneterras.”
Je vindt eetcafé De Mouterij hier: Breendonk-Dorp 95, Breendonk.
Surf voor meer info naar: www.demouterijbreendonk.be.

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands
Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.





