ENERGIEDOSSIER: op welke financiële hulp mag je rekenen?

22
sep
2022

Steeds meer mensen krijgen het moeilijk om hun energiefacturen te betalen. Daarom grijpt de federale overheid in. Er geldt een tijdelijke btw-verlaging op gas en elektriciteit en iedereen kreeg normaal automatisch al een verwarmingspremie van 100 euro (kijk hier wat je moet doen als je die nog niet ontvangen hebt). In november en december komt er ook een basispakket voor goedkopere energie. Wie daarvoor in aanmerking komt, krijgt automatisch twee maanden na elkaar een tegemoetkoming van 135 euro voor gas en 61 euro voor elektriciteit.

Stook je met huisbrandolie of propaan? Dan mag je ook een stookoliecheque van 225 euro aanvragen. Opgelet: die ontvang je niet automatisch. Bekijk hier wat je moet doen om ze in handen te krijgen.

Voor kwetsbare gezinnen zijn er nog extra maatregelen. Zij komen bijvoorbeeld in aanmerking voor een verwarmingstoelage van het Sociaal Verwarmingsfonds. Die kun je aanvragen via het OCMW waar je trouwens terechtkunt met al je vragen voor financiële hulp: info@puursam.be of 03 203 27 00.

Overzicht van steunmaatregelen

Geen idee waar je nu wel of geen recht op hebt? Je vindt het antwoord op ‘Vraag het aan Mina’. Neem snel een kijkje op het platform.

 

Meer info?

Contactformulier