​Jaarlijkse Sluiting: Museum Fort Liezele zal gesloten zijn van 15 januari 2024 tem 28 januari 2024 wegens onderhoudwerken. 

Museum Fort van Liezele

Ik bestel nuofIk bestel nu
Ticket Museum Fort Liezele / Cadeaubon Museum Fort Liezele

​Het fort van Liezele is het best bewaarde fort uit de Antwerpse fortengordel. Het is dus de uitgelezen locatie om het verhaal te brengen over de rol van Antwerpen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het Museum Fort Liezele neemt je mee op reis langs de Antwerpse fortengordel en breng persoonlijke verhalen van mensen die er vroeger bij waren, getuigen die je de geschiedenis laten herbeleven alsof je er zelf bij was.

Het Museum Fort Liezele bewandelt vanaf nu de digitale weg met touchscreens en audiovisuele fragmenten Zo wordt het belevingsaspect vergroot en kies je zelf over welke thema's je meer wil weten. Dankzij spelformules en VR maken ook jonge bezoekers op een interactieve manier kennis met onze rijke geschiedenis.

Vanaf nú kan je tickets bestellen voor een bezoek aan het vernieuwde museum.

Of ben je nog op zoek naar een cadeau? Schenk een stukje geschiedenis met een bon voor het vernieuwde Museum Fort Liezele. Deze kan worden ingeruild voor een ticket op een datum naar keuze (1 jaar geldig vanaf aankoopsdatum).


Openingsuren Museum Fort Liezele: 

Maandag: 10h - 17h

Dinsdag: Gesloten

Woensdag: 10h - 17h

Donderdag: 10h - 17h

Vrijdag: 10h - 17h

Zaterdag: 10h - 17h

Zondag: 10h - 17h


Kom langs het info- en onthaalpunt met je ticket en ontvang daar jouw gratis audiogids of je wordt er opgewacht door de gids die je hebt geboekt.


Voorwaarden

 • ​Iedereen is welkom. ​Het ​Fort is goed toegankelijk.
 • Het fort herbergt meer dan alleen het vernieuwde museum:
  • Gastenkamers - zou jij wel eens in het fort willen overnachten? Dat kan! Want twee ruimtes zijn omgetoverd tot gastenkamers. Daarin vind je elementen uit het militaire leven in het fort. Boeken kan via erfgoedlogies.
  • Fortcafé De Batterie - dit gezellige café in de voormalige energiecentrale van het fort staat bekend om zijn uitgebreid aanbod bieren.
  • Escape Fort Liezele - drie escaperooms in het fort leggen je allerlei puzzels en hersenkrakers voor. Alleen door logisch na te denken en goed samen te werken kun je tijdig ontsnappen. Boeken kan via Escape Fort Liezele.

Bijkomende informatie

 • ​Adres: Fortbaan 2, 2870 Puurs-Sint-Amands
 • fortliezele@puursam.be
 • Fort Liezele

Contactinformatie