Makersplaatsen

​cc Binder heeft vier studio's die expliciet kunnen gebruikt worden door kunstenaars. We bieden kunstenaars voor wie de keukentafel niet volstaat, een plek om hun projecten vorm te geven.  Op deze plekken ligt de nadruk op creatie en de opstart van een professionele artistieke praktijk.  Hierbij richten we ons in eerste instantie op afgestudeerden van de kunstacademie, deeltijds kunstonderwijs, conservatorium, maar zeker ook naar andere kunstenaars/artiesten die zoeken naar een makersplaats.  

We denken aan beeldende kunstenaars, ontwerpers, ontwikkelaars van (nieuwe) media of games, schrijvers, muzikanten, performance-kunstenaars , dansers & choreografen, artistieke collectieven en initiatieven ... 

De kunstenaars kunnen in een studio werken aan een concept of een project, hun werk zichtbaar maken voor reflectie en prospectie. Zij krijgen de kans om in dialoog te gaan met de bezoekers van cc Binder en om deel te nemen of een deel te worden van de cc Binder-programmatie/events en worden opgenomen in de communicatie. 

Voorwaarden

  • Van beeldend kunstenaars vragen we om hun atelier open te stellen tijdens de jaarlijkse atelierroute (Atelier in Beeld).  
  • De studio's kunnen gehuurd worden voor minstens 2 weken en maximaal 1 jaar. De periode kan verlengd worden.

Procedure

  • De kunstenaar motiveert zijn aanvraag voor het huren van een studio via dit webformulier. 
  • Het lokaal bestuur oordeelt over de dossiers en bekijkt ook of de gebruiksvoorwaarden nageleefd worden.

Bedrag

 Een studio huren kost € 40 per week.

Regelgeving