Puurs-Sint-Amands in de bloemen: Frank won vorig jaar. Ben jij dit jaar aan de beurt?

4
mrt
2024
TIG_3733-PSA-FrankVdH

Om meer groen in het straatbeeld te brengen, organiseren we ‘Puurs-Sint-Amands in de bloemen’. Met deze wedstrijd sporen we je aan om werk te maken van een voortuintje. Frank Van der Herten (70) uit Sint-Amands deed vorig jaar mee én viel in de prijzen.

 

Waarom besloot je een voortuin aan te leggen?

“Mijn vrouw en ik reizen regelmatig. Komen we in een charmant dorp met voorgevels vol bloemen en planten? Dan worden wij helemaal blij van die kleurenpracht. Daarom wilden we de voorbijgangers in onze straat hetzelfde gevoel geven en legden we een voortuin aan. Uiteraard genieten we zelf mee, want nu is ons huis helemaal omringd door het groen.”

 

Krijg je soms reacties van buren of voorbijgangers?

“Ja, veel zelfs. Vroeger was de ruimte voor ons huis een verharde parkeerplaats. Dat het nu een groen plekje geworden is, kunnen de buren wel waarderen. In de zomer passeren hier ook toeristen. Sommigen houden speciaal halt om te zeggen hoe mooi ze het tuintje vinden.”

 

“Wij gingen voor een authentieke uitstraling met planten die hier in de vrije natuur voorkomen”

 

Voor welke planten koos je?

“Wij gingen voor een authentieke uitstraling met veel planten die hier in de vrije natuur voorkomen. Denk aan haagbeuk, veldesdoorn, liguster en hondsroos. Om wat meer kleur te brengen, wisselden we af met kruidachtige planten. Alles staat door elkaar, waardoor het lijkt alsof je door een stukje natuur wandelt.”

 

Ondervind je zelf nog meer voordelen van het voortuintje?

“Absoluut, zo biedt de beplanting verkoeling tijdens de zomermaanden. En omdat we kozen voor een natuurlijke tuin, voelen ook de vogels uit de regio zich hier thuis. We zien er nu veel meer dan toen we nog geen voortuin hadden.”

 

“Het voortuintje biedt verkoeling tijdens de zomermaanden”

 

Heb je veel werk aan de tuin?

“Een tuin vraagt natuurlijk onderhoud, maar ik doe dat graag. Als ik naar buiten ga, heb ik bijna altijd een snoeischaar in de hand. Het biedt ontspanning. Na de natte winter zie ik dat sommige kruidachtige planten het moeilijk hebben, dus die ga ik misschien moeten vervangen. Maar voor de rest is het voortuintje prima zoals het is!”

 

Doe mee en win een P-bon

Maak jij net als Frank ons gemeente groener? Doe mee met de wedstrijd ‘Puurs-Sint-Amands in de bloemen’! Er zijn verschillende categorieën. Heb je een grote of kleine voortuin, of misschien zelfs alleen een gevel? Stel je kandidaat! Een jury komt kijken bij de ingeschrevenen en beloont de mooiste creaties met een P-bon. Meer info lees je hier.

 

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.