Rattenbestrijding

Voorkom een rattenplaag

De bruine rat bevuilt allerhande goederen met haren, uitwerpselen en urine, en brengt heel wat ziekten over. Ook naar de mens. Ze veroorzaakt ook schade aan landbouwgewassen, aan oevers en dijken van waterlopen, en knaagt aan isolatiemateriaal of kabels om haar gebit te onderhouden. Ze plant zich bovendien erg snel voort. Een volwassen vrouwtje krijgt jaarlijks wel 60 jongen. Om al die redenen kan je ratten het best vermijden en bestrijden.

Voorwaarden

Ratten bestrijden

Hebben je preventieve maatregelen niet het beoogde resultaat? En brengt het vangen van de ratten met een klem en een lekker stukje chocolade of kaas geen soelaas? Dan is het gebruik van vergif de aangewezen bestrijdingswijze. Wees steeds voorzichtig met het gebruik van rattenvergif.  Mocht je vermoeden dat kinderen of huisdieren aan het gif kwamen, neem dan onmiddellijk contact op met het antigifcentrum: 070 245 245.

Procedure

Hoe aanvragen

Op privé-eigendommen moeten de eigenaars zelf instaan voor de bestrijding. Op openbaar domein zorgt de gemeente voor de bestrijding. Merk je daar ratten op dan kan je dit hier melden​. De rattenvanger contacteert jou voor een afspraak. Hij komt dan op het afgesproken tijdstip ter plaatse en plaatst de nodige klemmen en vergif op een voor de omgeving veilige manier.

Bedrag

​Gratis

Aandachtspunten

Uitzonderingen

Wanneer het probleem op privé-eigendommen of bedrijfsterreinen niet opgelost geraakt door rattenvergif, moet de eigenaar een verdelgingsfirma inhuren.

Contactinformatie

Meer info?

Contactformulier