Speel mee met Spellenclub Klein-Brabant

29
aug
2022
 

Bordspellen zijn helemaal in. Ben je ook fan? Ga dan zeker eens naar een ontmoeting van Spellenclub Klein-Brabant. Mathias Verbruggen (26) is één van de initiatiefnemers en vertelt wat je mag verwachten. 

 

Hoe komt het dat Klein-Brabant z’n eigen spellenclub heeft? 

“Jaren geleden al organiseerden jeugdhuizen uit de streek spelletjesavonden. Maar vaak stierven die een stille dood, terwijl er wél interesse voor was. Daarom besloten we in 2018 om Spellenclub Klein-Brabant op te richten. Zo kan iedereen op regelmatige basis bordspellen komen spelen.” 

 

“Meestal bestellen we pizza of frietjes, zodat we met een gevulde maag kunnen doorspelen.” 

 

Hoe werkt jullie club? 

“We komen gemiddeld één keer per maand samen, op een weekenddag. We beginnen dan rond 14u en gaan door tot 22u. Je moet natuurlijk niet de hele tijd blijven, je kiest wanneer je komt en gaat. Meestal bestellen we pizza of frietjes, zodat we met een gevulde maag kunnen doorspelen. Een vaste locatie hebben we niet, maar meestal zitten we in Jeugdhuis Jazaki en tegenwoordig houden we ook regelmatig een bordspellendag in de bib.” 

 

Welk publiek trekken jullie aan? 

“Dat is echt heel gevarieerd. Bordspellen hebben al lang niet meer het nerdy imago van vroeger. Het is iets heel gewoons geworden waar een mix van mannen en vrouwen op afkomt. Dat gaat van zestigers tot tieners – soms komen ook grootouders met hun kleinkinderen langs.” 

 

“Bordspellen hebben al niet meer het nerdy imago van vroeger.” 

 

Mag je ook meedoen als je niets van bordspellen kent? 

“Absoluut! Ervaren spelers zullen je met plezier de spelletjes uitleggen. Wij zorgen dat er bordspellen zijn, dus je hoeft er zelf geen mee te brengen. Dat mag natuurlijk – en graag zelfs – als je dat wil. Je kunt met vrienden komen, maar wij motiveren deelnemers ook om eens met anderen te spelen. Het is dé manier om nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde passie delen. We werken trouwens niet met een lidmaatschap. Iedereen is gratis welkom, het enige wat je betaalt is je eigen eten en drinken.” 

Het favoriete bordspel van Mathias 

“Daar moet ik niet lang over nadenken: Cosmetic Encouters. Het is een strijd tussen buitenaardse wezens die allemaal de controle over het universum willen. Het leukste aan dit spel is dat je moet samenwerken met andere spelers. Dat sociale aspect vind ik een meerwaarde. Andere bordspellen die momenteel populair zijn bij onze spelers zijn bijvoorbeeld Wingspan en The Resistance.” 

Spellenclub Klein-Brabant

 

Doe mee! 

Ook zin gekregen om bordspellen te spelen met gelijkgestemden? Kom op zaterdag 22 oktober naar de bordspellendag in de bib van Puurs. Wist je trouwens dat je daar een uitgebreide collectie bordspellen kunt lenen? 

Meer info over Spellenclub Klein-Brabant vind je op hun Facebook-pagina. 

PSSST Mis geen enkel nieuwtje over Puurs-Sint-Amands

 

 

Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens lees je in onze privacyverklaring.